Danas je norijada!

MATURANTI će danas na ulicama hrvatskih gradova bučno proslaviti završetak srednje škole, a tijekom dana na Indexu možete očekivati opširan izvještaj sa zagrebačkim ulica, kao i galeriju fotografija razuzdanih maturanata.

"Svi sudionici "norijade" koji će činiti kažnjiva djela, narušavati javni red i mir, vrijeđati javni moral ili će svojim ponašanjem ugrožavati sigurnost građana i imovine, bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju." - poručio je maturantima zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak.

Podsjetimo, svake godine "norijada" je obilježena bučnom povorkom maturanata koji često zasipaju građane brašnom te ih polivaju vodom, a nerijetko dođe i do uništavanja javne imovine.

Dodao je da bi se maturanti, kao i prošle godine, u petak trebali okupiti oko 11 sati na Trgu bana Jelačića, odakle će oko podneva organizirano krenuti prema jarunskom jezeru.

Povorka maturanata kretat će se llicom, Frankopanskom i Savskom cestom, a zatim ispod nadvožnjaka Savskog mosta, Jarunskom do ŠRC-a Jarun.

Početak središnjeg zabavnog programa na Jarunu predviđen je za 14 sati, a završetak programa i razilazak maturanata oko 22 sata.

U policiji ističu da je za potrebe proslave organizator, odnosno Gradski ured za obrazovanje i šport, angažirao redarsku službu i osigurao ekipe hitne medicinske pomoći, spasioce i vatrogasce.

Za sigurnost građana i njihove imovine tijekom "norijade" ipak će se brinuti "dovoljan broj policijskih službenika." - kazao je Novak. Na ulicama će biti i povećan broj prometnih policajaca koji će, po potrebi, regulirati i selektivno zatvarati promet.

Indexov reporter trenutno se nalazi na zagrebačkim ulicama s "norećim" maturantima, a opširan izvještaj te galeriju fotografija očekujte u popodnevnim satima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara