Dani piva najposjećeniji - umjesto piva prodavali se sokovi

SA 150 tisuća posjetitelja u deset dana trajanja turističkogospodarske priredbe, karlovački Dani piva bili su posjećeniji nego prošlih godina, ali su ugostitelji prodali znatno manje piva i drugog alkoholnog pića, rečeno je na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Organizacijskog odbora Dana piva.

Predsjednik Organizacijskog odbora dogradonačelnik Karlovca Vladimir Benko rekao je da je to izravni učinak Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno propisivanje nulte stope alkohola za vozače. Ceh ugostitelja Obrtničke komore Karlovačke županije organizirao je potpisivanje peticije za izmjenu odredbe zakona o nultoj stopi alkohola za vozače, koju je u deset dana potpisalo 9100 posjetitelja.

U šatoru, u kojemu je ugostiteljsku uslugu pružala gradska tvrtka "Mladost", direktor tvrtke Dragutin Mikša rekao je da je lani prodano 12 tisuća krigla piva, ove godine 7600, a s prodajom sokova bilo je obrnuto. Prošle je godine prodano četiri tisuće bočica od pola litre soka, a ove godine sedam tisuća. Prodaja gazirane i negazirane vode porasla je čak 200 posto.

Na novinarska pitanja nije li na manju potrošnju utjecala i cijena od deset kuna za pola litre piva i ne bi li ta manifestacija trebala imati simboličnu cijenu piva, Mikša je, u ime organizatora, odgovorio da je to stvar ugostitelja koji zakupljuju prostor. No, kako je rekao, siguran je da je nulta stopa alkohola bila ozbiljna smetnja većoj prodaji.

Načelnik karlovačke Policijske postaje Jadranko Makarić rekao je da je na Danima piva 2004. zabilježeno deset incidenata s 15 prekršaja, te šest kaznenih djela (krađa triju bačava piva, jednog mobitela i sl.), što je vrlo dobro stanje sigurnosti s obzirom na veliku koncentraciju ljudi.

U deset dana održano je dvadeset koncerata najpoznatijih hrvatskih estradnih zvijezda, te desetci koncerata raznih KUD-ova i folklornih ansambala.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara