Darko Rundek vraća se iz Pariza na proljetnu turneju po Hrvatskoj i regiji

KRAJEM prošle godine Rundek Cargo Trio izdao je album "Plavi avion" koji je mahom osvojio kritičare i publiku. Za razliku od albuma s Cargo orkestrom, Trio je unio malo intimniji i smireniji zvuk u Rundekove pjesme. Čaroliju tog novog zvuka krajem prošle godine doživjeli su obožavatelji u Zagrebu, Beogradu, Nišu, Oslu, Malmu, Goteborgu, Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.

Gotovo svi koncerti bili su rasprodani, a nakon kratkog zimskog prizemljenja, Plavi avion je ponovno spreman za let! Na proljetnoj karti Lijepe naše i susjednih zemalja upisani su: 5. travnja - Ljubljana (Kino šiška), 7. travnja - Zagreb (Hopdevil), 8. travnja - Karlovac (Dom Zrinski), 9. travnja - Pula (Dom branitelja), 14. travnja -  Split (Dom oružanih snaga), 16. travnja - Zadar (Arsenal), 26. travnja - Rijeka (HKD), 28. travnja - Osijek (Kino Europa) i 29. travnja - Bjelovar (Klub). Informacije o ulaznicama za spomenute koncerte bit će dostupne medijima i publici tijekom sljedećeg tjedna. U susjednoj Srbiji Rundek Cargo Trio gostuje krajem ožujka, a u Bosni i Hercegovini nastupit će u Sarajevu, 23. travnja.

Ekskluzivni let Plavog aviona publici će predstaviti fine niti Rundekovog glazbenog stvaralaštva. U prvom dijelu koncerta Rundekov Trio izvodit će najnovije pjesme koje će velik dio publike ekskluzivno čuti po prvi puta jer ih još ne možete čuti na radijskim postajama, a u drugom dijelu koncerta svirat će najveće hitove zbog kojih je Rundek jedan od neizostavnih aktera Novog vala, ali i europske glazbene scene. Na repertoaru će se naći Apokalipso, Ruke, Makedo, Ljubav se ne trži te mnoge druge skladbe, a nakon naše regije Plavi avion zaputit će se do Austrije, Danske i Švicarske.
 
U Rundek Cargo Triju uz lidera nastupaju i violinistica Isabel te Dušan Vranić - Duco na klavijaturama i perkusijama. Bit će ovo predivan proljetni let Plavog aviona, ali i turneja koja će publici približiti europski spleen i svu njegovu ljepotu, melankoliju i tajanstvenost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara