DiCaprio i De Niro potvrdili suradnju u idućem filmu Martina Scorseseja

DiCaprio i De Niro potvrdili suradnju u idućem filmu Martina Scorseseja
Screenshot: YouTube

ROBERT DE NIRO ovogodišnji je dobitnik životnog priznanja američkog Udruženja filmskih glumaca, a čast da ga predstavi imao je nitko drugi nego Leonardo DiCaprio, koji je s De Nirom posljednji put glumio 1993. u filmu Život ovog dječaka (This Boy's Life).

DiCaprio se u govoru prije samog uručenja osvrnuo na plodonosnu suradnju De Nira i redatelja Martina Scorseseja, koja nam je u proteklih pola stoljeća podarila kultna ostvarenja poput Taksiste i Razjarenog bika, dok je njihovo posljednje djelo ovogodišnji kandidat za Oscara za najbolji film, Irac.

"Puno toga sam naučio od obojice (De Nira i Scorseseja). Sretan sam što ih mogu nazvati svojim suradnicima. Boba još od snimanja Života ovog dječaka, a Martyja od Bandi New Yorka. Istinska mi je čast što ću nakon 30 godina imati priliku ponovo glumiti uz Boba u predstojećoj drami Martina Scorseseja, Killers of the Flower Moon", priopćio je DiCaprio.

Film će biti temeljen na istinitim događajima

Scorsesejevo iduće ostvarenje bit će temeljeno na knjizi Davida Granna ''Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI'', prenosi UNILAD.

Radnja filma smještena je u 20-im godinama prošlog stoljeća i govori o obitelji američkih domorodaca iz plemena Osage, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svijetu zahvaljujući nafti pronađenoj na njihovom teritoriju.

Pomama za naftom je tijekom prve četvrtine 20. stoljeća prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika plemena Osage, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Za DiCaprija će ovo biti šesti film koji snima sa Scorsesejem, prvi od Vuka s Wall Streeta iz 2013.

N.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara