Diskografska nagrada Porin zasad beskućnik

Organizacijski odbor Porina nedavno je dobio obavijest grada Makarske u kojem stoji da su troškovi organizacije, koji iznose čak 4 milijuna kuna, preveliki zalogaj za Makarsku, te da grad odustaje od daljnje suradnje s diskografskom nagradom. Tako se Porin po tko zna koji put "našao na cesti", ali predsjednika Organizacijskog odbora, Zrinka Tutića, to nimalo ne brine, jer su u tijeku pregovori o novom gradu domaćinu.

"Zasad je najizvjesnije da će se Porin ove godine održati u Trogiru, ali to vam još uvijek ne mogu sa sigurnošću potvrditi. U pregovorima smo s dogradonačelnikom Vinkom Brkanom, a trenutno dogovaramo tehničke detalje, kao što je visina šatora koji bi trebao biti postavljen na tamošnjem nogometnom igralištu.", rekao nam je Tutić.

Poznati hrvatski skladatelj odbacuje mogućnost da se Porin, kao što je to već bio slučaj, neće održati. "Odgovorno tvrdim da će se dodjela dogoditi u periodu od 15. do 24. travnja, a ako se ne uspijemo dogovoriti s Trogirom ili nekim drugim gradom, potražit ćemo adekvatnu lokaciju u Zagrebu", kaže Tutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, naša najveća diskografska nagrada i "hrvatski pandan Grammyu" zbog nedostatka adekvatnog prostora u Hrvatskoj već se nekoliko puta selila, te je uglavnom osuđena na sportske dvorane i(li) šatore, koji ni približno nemaju uvjete koje traži tako zahtjevan scenski spektakl. Snaći će se Porin ove godine, vjerojatno i sljedeće, ali zaista je vrijeme da, ako već toliko volimo glumiti glamur, ovoj priredbi i ostalim sličnim događanjima priuštimo prostor u kojem se od kamera neće morati skrivati koševi i porušene tribine, ili da ne moramo zazirati od bure koja porinovom šatoru prijeti svake godine, a jedne ga je i odnijela dan prije održavanja priredbe.

D. K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara