Disney zatvara studio za tradicionalnu animaciju na Foridi

Disney zatvara studio za tradicionalnu animaciju na Foridi
FILMSKA kuća Walt Disney Company priopćila je ovih dana da će u mjesecima koji dolaze zatvoriti jedini preostali studio za tradicionalnu animaciju 2 D u Orlandu, na Floridi.

Disney je još lani zatvorio studio za tradicionalnu animaciju u Montreuilu, nedaleko od Pariza, a sličan se studio koncem 2004. treba zatvoriti u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom odlukom tvrtka Disney, koja se udružuje sa studiom za digitalnu animaciju Pixar ("Čudovišta iz ormara", "Potraga za Nemom",...), potvrđuje da napušta tradicionalnu animaciju koja je tu multinacionalnu kompaniju proslavila prije gotovo osamdeset godina.

Studio Orlando koji je otvoren 1989., snimio je filmove kao što su "Mulan" i "Brother Bear", koji se prije nekoliko tjedana pojavio na sjevernoameričkim ekranima.

"Sve se više filmova radi putem računala. Već godinama rabimo spoj tradicionalne ručne i digitalne animacije", kazala je Heidi Trotta, službena predstavnica Disneyja koja dodaje da će oko 220 zaposlenika studija Orlando biti premješteni u Disneyjevu podružnicu u Burbanku, u Kaliforniji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara