Djevojka srpske premijerke rodila sina, otkriveno je i kako se zove

Djevojka srpske premijerke rodila sina, otkriveno je i kako se zove
Screenshot: Youtube

PARTNERICA srpske premijerke Ane Brnabić u srijedu je u Beogradu rodila sina, objavio je Blic

"Milica Đurđić rodila je dječaka, a porođaj je protekao u najboljem redu", otkrili su za Blic iz premijerkinog kabineta. 

Prema njihovim informacijama, Ana i Milica dječaku su dale ime Igor. 

Budući da Ana Brnabić nastoji svoj privatni život držati dalje od očiju javnosti, vijest da sa svojom partnericom očekuje prinovu pojavila se tek početkom ovog mjeseca

Puno pozornosti u ovoj priči privukao je komentar Zorana Šprajca koji je u svojoj emisiji, prilikom objave ove vijesti, izjavio: "Srpska premijerka Ana Brnabić postat će mama, odnosno tata, kako se uzme."

Nakon što su ga  na društvenim mrežama proglasili homofobom, Šprajc se u jednoj od narednih emisija RTL Direkta osvrnuo na svoju lošu šalu, ali je i potražio odgovor na svoje pitanje koji se pokazao prilično tužnim. 

>>>Šprajc objavio novi komentar o premijerki Srbije, fanovi bijesni: "Odvratan si"<<<

>>>Šprajc odgovorio na optužbe da je homofob zbog komentara o srpskoj premijerki<<<

Naime, pitanje roditeljstva u istospolnim zajednicama u Srbiji uopće nje zakonski regulirano. Srbija nema zakon o istospolnim zajednicama koji bi trebao dati odgovor na brojna pitanja u odnosima istospolnih partnera.

>>>Optužbe da je Šprajc homofob okupile su najgori talog društva<<<

"Milica će biti majka i u polju gdje stoji otac bit će prazno. Ana nema nikakva prava. Samo je pitanje hoće li ona iskoristiti svoje privilegije i veze, ali tu se ne može ništa pravno napraviti. Ako se Milici nešto desi, dijete ide njenim roditeljima. Ana je tu nitko i ništa. Postoji opcija da se Milica porodi izvan zemlje, u državi koja priznaje istospolna partnerstva i dvije majke. Ali za tu opciju već nemam dovoljno informacija", rekao je za Nedeljnik Predrag Azdejković, predsjednik Gej lezbijskog info centra i urednik magazina Optimist.

Dodao je da je postojala inicijativa da roditelji imaju prava unaprijed odrediti kome će pripasti na odgajanje ako im se nešto dogodi. Da se to ostvarilo u Srbiji, Milica bi mogla prebaciti materinska prava na Anu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara