Đoković djeci brani ono što mnogi roditelji dopuštaju: "Može stvoriti ovisnost"

Đoković djeci brani ono što mnogi roditelji dopuštaju: "Može stvoriti ovisnost"
Foto: Instagram

NOVAK ĐOKOVIĆ često govori o roditeljstvu i obiteljskom životu, ali tek je nedavno otkrio da svojoj djeci brani nešto što je za mnoge njihove vršnjake normalno. Otkrio je da je gledanje televizije u njegovom domu rijetkost. 

"Trudimo se da Stefan i Tara što manje vremena provode ispred ekrana. Imamo televizor u kući, ali ga rijetko uključujemo. Ne možemo ignorirati činjenicu da živimo u digitalnoj eri. Mislim da korištenje tehnologije ima dosta prednosti kada se usporedi život prije i poslije nje. Eto, na primjer, vaše dijete može, gledajući neki zabavni sadržaj, na određeno vrijeme zaboraviti na bol zbog izvađenog zuba, kao što je nedavno bio slučaj sa Stefanom. S druge strane postoji opasnost od stvaranja ovisnosti pa treba biti oprezan", prenosi njegove riječi Blic. 

Dodao je kako se, umjesto toga, djecu trude usmjeriti na boravak u prirodi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

"Po meni, ključ je u provođenju vremena u prirodi, izvan kuće. Kad si u zatvorenom, ograničen si dimenzijama prostora i, prije ili kasnije, završiš ispred televizora. Kad si u prirodi, ona se sama za sve pobrine", kaže Novak. 

Otkrio je i da je posljednji izlet na koji su poveli djecu mališanima ostao u divnom sjećanju. 

"Vodili smo ih na jedno seosko imanje, gdje su upoznali ljude koji su majstori svog zanata. Bili su tu metlar i žena koja se bavi tkanjem, a domaćin, koji je sa skoro sedamdeset godina izuzetno vitalan, zajedno s još pedesetak mališana proveo ih je kroz svoju farmu domaćih životinja. Djeca su bila oduševljena", zaključio je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara