Đorđe Rkman iz BB kuće nije ratni zločinac

Foto: RTL

NITI 24 sata od početka nove sezone Big Brothera, na internetskim forumima se pojavila bombastična, ali i neprovjerena informacija da je Đorđe Rkman, 39- godišnji taksist iz Newcastlea koji je prvi ušao u kuću, prije 15 godina osuđen za ratni zločin u Hrvatskoj! Ali ubrzo se pokazalo da osoba istog imena i prezimena nije današnji stanar BB kuće.

"Đorđe Rkman koji je osuđen za ratni zločin je osoba rođena 3. veljače 1956. godine", rekao je za Index Miroslav Rožac s osječkog Županijskog suda.

Na službenim internetskim stranicama Big Brothera lako je doći do informacije da je Đorđe Rkman iz BB- kuće mlađi 16 godina od ratnog zločinca s kojim dijeli ime i prezime. Rođen je 1971. u Günzburgu u Njemačkoj. Reagirali su i iz produkcijske kuće "Emotion" koja ove godine radi Big Brother. 

"George Rkman, stanar BB kuće, državljanin je Velike Britanije i nema nikakve veze s osobom osuđenom za ratne zločine", kazali su iz Emotiona.

Do velike zabune je možda došlo kad je netko u tražilicu ukucao ime BB stanara, a kao vijest je izbačeno da je Đorđe Rkman počinio ratni zločin u Slavoniji početkom  devedesetih. Samo neki drugi, 16 godina stariji Đorđe Rkman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara