DOBITNA KOMBINACIJA SPISATELJSKE OBITELJI

Jedna školarka i njezina majka potpisale su izdavački ugovor, navodno vrijedan gotovo milijun funti, za dječju priču koja bi mogla konkurirati Harryju Potteru, javlja BBC

´Lionboy´, priču o dječaku koji razgovara s mačkama, napisale su Louisa Young i njezina desetogodišnja kći Isabel.

Izdavačka kuća Puffin, dječji ogranak Penguina, potpisala je sa spisateljskim parom ´pozamašan´ ugovor za tri knjige, za koji kažu da je u ´visokim šesteroznamenkastim brojkama´.

Taj iznos čini malenom svotu od 2000 funti, koliko je isplaćeno J.K. Rowling za njezinu prvu priču o Harryu Potteru ´Kamen mudraca´.

Rowling se sada nalazi na ljestvici žena koje najviše zarađuju u Velikoj Britaniji s bogatstvom koje se penje na više od 200 milijuna funti.

´Lionboy´ će biti naslov prve knjige u trilogiji Louise i Isabel, koja će biti izdana u listopadu pod pseudonimom ´Zizou Corder´. Zizou je, naime, ime obiteljskog ljubimca guštera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smještena u futurističkom Londonu, priča prati avanture Charlieja Ashantiia, koji govori ´mačkojezik´ - jezik divljih i domaćih stvorenja iz roda mačaka. Njegov neobičan talent pomaže mu u potrazi za otetim roditeljima koji su otkrili lijek za astmu.

Priče su u početku izmišljale majka i kći kao priče za laku noć, a tek su ih nedavno stavile na papir. Gospođa Young (43), diplomantica Cambridgea i bivša freelance novinarka koja živi u Londonu, rekla je kako se radilo o ´obiteljskoj produkciji´.

´Isabel smišlja ideje, a ja ih zapisujem´, rekla je za Daily Telegraph. ´Novac dijelimo pola-pola.´

Young je već napisala nekoliko knjiga uključujući i biografiju svoje bake Kathleen Scott, udovice Scotta s Antartika.

U Puffinu se nadaju da će ´Lionboy´ konkurirati uspjehu koji je imao Harry Potter.

´To je egzotična, i zanimljiva avantura koja zabavlja ali u isto vrijeme ima i dubinu, povlači pitanja za koja se čitatelji strastveno bore´, rekla je glavna urednica Sarah Hughes. ´Ona otkriva pravi talent, kojeg Louisa i Isabel imaju u izobilju.´

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara