Dodge Challenger SRT8 by GeigerCars

Dodge Challenger SRT8 by GeigerCars

JOŠ jedan klasik završio je u rukama najpoznatijeg njemačkog specijaliste za američke automobile.

Reinkarnirani Dodge Challenger plijeni pažnju svojom mišićavom pojavom, no to je nerijetko nedovoljno da bi se zadovoljio profil europskog kupca. Ne i ovaj put jer je automobil uvelike koristio iskustvo europskih stručnjaka.

Konkretno, radi se o 6,1 V8 Hemi motoru koji u maksimumu daje 312 kW/424 KS pri 6.000 o/min, te 570 Nm pri 4.800 o/min. Postavljen na Mercedesovu platformu dobivenu u miraz i usuglašen sa pet-stupanjskim automatskim mjenjačem s potpisom tvornice u Stuttgartu, Challanger ubrza sve do 274 km/h.

S druge strane, za sigurno zaustavljanju brinu se Brembo kočnice s diskovima promjera 360 mm sprijeda i 350 mm straga, skrivenim iza 20-inčnih naplataka s gumama mjera 245/45, odnosno 255/45 straga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atraktivnu vanjštinu prati odgovarajući interijer dostupan u tri različite boje, i to Bright Silver, Brilliant Black Crystal i Hemi Orange. Sportski elementi se podrazumijevaju, bilo da govorimo o atraktivnim kožnim presvlakama sportskih sjedala ili obilju aluminija od kojeg su izrađeni detalji. Serijska oprema je kompletna, kao i dojam koji ovaj predstavnik muscle car filozofije ostavlja na prolaznika.

I na kraju spomenimo kako tvrtka na lageru ima već nekoliko primjeraka automobila koji je u SAD vrlo tražena roba. Cijena je 53.900 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara