Dodjela nagrade Porin ove godine ipak u Zagrebu

DODJELA diskografskih nagrada Porin održat će se, kako se i ranije moglo čuti, u Zagrebu, 10. svibnja. To nam je potvrđeno iz Instituta hrvatske glazbene industrije, osnivača "hrvatskoga Grammyja". Iako se kao mjesto radnje spominjala neka od dvorana novog Hypo centra, Porin će se ipak odvijati nekoliko stotina metara dalje - u HTV-ovom studiju Anton Marti. Prvi krug glasovanja počeo je ovih dana, a nominirani glazbenici bit će proglašeni početkom travnja.

Porin nikako da se udomaći - iako je organizatorima već dugi niz godina namjera naći mu pravi "dom" i adekvatnu dvoranu, svake godine uoči održavanja dodjele postavlja se pitanje gdje će ga smjestiti. Prijateljstva s Makarskom, Opatijom, Osijekom i drugim gradovima u kojima se dosad održavao očito su propala, pa su se organizatori, linijom manjeg otpora, na kraju odlučili za televizijski studio, što će značiti da od spektakla i ove godine najvjerojatnije neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko zapravo glasa za pobjednike?

Prošle se godine aktualiziralo još jedno pitanje vezano uz "najveću hrvatsku diskografsku nagradu" - nakon što je Oliver Dragojević, jedan od izvođača s najviše osvojenih Porina, izjavio kako njegova supruga Vesna umjesto njega zaokružuje favorite u svim kategorijama, niz glazbenika priznao je kako glasanju, koje na kraju određuje pobjednika, pristupa inertno i nezainteresirano. U pitanje su tako dovedeni svi dobitnici Porina, a posebice oni "redoviti" - Gibonni, Oliver, Massimo i drugi izvođači kao da su pretplaćeni na nagrade, i to, prema nekim mišljenjima, zbog nezainteresiranih glasača.

M.T., D.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara