Dodjela Porina i ove godine u Biogradu, novost su potvrde o nominaciji u svim kategorijama

Foto: Press fotografije

SVEČANA dodjela  najuglednije hrvatske glazbene nagrade Porin održat će se u nedjelju, 15. svibnja u Biogradu na Moru. Treći put za redom popularni dalmatinski gradić bit će domaćin priredbi na kojoj ćemo doznati što je najbolje zabilježeno na nosačima zvuka prošle, 2010. godine.
 
Objava nominacija u ukupno 51 kategoriji Diskografske nagrade Porin zakazana je za utorak, 29. ožujka u 11 sati u dvorani MoviePlexa, u zagrebačkom Centru Kaptol. Po prvi puta u povijesti Porina trima nominiranima u svakoj kategoriji bit će dodijeljena posebno dizajnirana i proizvedena Potvrda o nominaciji za Porin 2011.
 
"To je samo jedna od brojnih promjena koje su tijekom protekle godine napravljene kako bi Porin 2011. bio što kvalitetniji pokazatelj stanja u domaćem glazbenom izdavaštvu", kaže Siniša Bizović, direktor Diskografske nagrade Porin pri Institutu hrvatske glazbe, koji je glavni organizator Porina. "Ove je godine u prijedlozima za nominacije sudjelovao 31 hrvatski nakladnik s ukupno 1342 prijedloga za nominacije".

"`Berba` albuma koje su objavili novi izvođači je bogata i raznovrsna"

Darko Bakić, izvršni direktor Porina, ističe: "Iza nas je diskografski izuzetno kvalitetna godina. U 2010. objavljeni su sjajni albumi već dobro poznatih autora i izvođača, ali sretni smo što je i `berba` albuma koje su objavili novi izvođači bogata i raznovrsna".
 
Publicitet koji donosi Porin očito je dobar razlog da se Biograd na Moru još jednom odluči na gostoprimstvo. Njegov gradonačelnik Ivan Knez kaže: "I ove godine će Biograd živjeti s Porinom,  na obostranu korist i zadovoljstvo. Proljetni vikend uz more ispunjen najboljom hrvatskom glazbom – tko tome može odoljeti?".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara