Doktor Smrt još uvijek u bijegu

Australci će tražiti pomoć američkih medija u potrazi za američkim kirurgom Jayantom Patelom, poznatijim pod nadimkom "Doktor Smrt", kojega policija povezuje sa slučajevima smrti 87 australskih pacijenata, zbog čega bi mogao biti optužen za višestruka ubojstva.

Dr. Patel, koji je radio u Indiji i u Sjedinjenim Državama, gdje mu je zabranjen daljnji rad, iz Australije je otputovao u ožujku nakon što ga je policija povezala sa slučajevima smrti u bolnici Bundaberg u Queenslandu tijekom 2003. i 2004. gdje je na neprofesionalan način obavio niz operacija koje su za posljedicu imale smrt oko 87 pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Australski su istražitelji prošli petak predložili podizanje optužnice protiv Patela zbog ubojstva, prijevare i nesavjesnog obavljanja dužnosti. Vladini dužnosnici izvijestili su kako će zatražiti njegov izručenje. Vjeruje se da se Patel nalazi u Sjedinjenim Državama. Premijer države Queensland Peter Beattie novinarima je rekao kako je svjestan činjenice da je nakon 11. rujna 2001., teško ishoditi izručenja od Amerikanaca, no unatoč tomu nada se da će uz pomoć pritiska američkih i australskih medija uspjeti privoljeti Patela na povratak u Australiju.

(Hina) xmh ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara