Duhovni rast na 166MHz

Duhovni rast na 166MHz

NIJE nam običaj kritizirati informatičke časopise, no zasmetalo nam je da BUG, PC Chip i Vidi rade samo recenzije računala za laike.

Da nije tako, od šire javnosti ne bi ostala skrivena jedinstvena ponuda računala koje nije namijenjeno kojekakvim velikim ili malim tvrtkama, bezveznim gejmerima ili računovođama, već - vjernicima, i to onima željnim duhovnog rasta na 166MHz.

U početku bijaše "Pentium Compaq 166 Mhz, 16Mb RAM, HDD 1,2-1,6Gb, Monitor 15 Siemens"

Davno smo započeli s praksom da posjetitelje upućujemo na osebujna odredišta hrvatskog weba. Do sada smo pronašli samo jedno doista vrijedno spomena.

Podsjetimo, web stranice "Ustanove za informatičko obrazovanje odraslih" Mislav Znanje prvi su (i zasad nažalost jedini) laureat u Index.hr-ovom izboru za biserje hrvatskog weba.

Puno smo kasnije surfali i tražili, no nismo se pomaknuli dalje od početka. Čini se da ostali hrvatski webovi jednostavno nemaju šansi protiv bogomdanih ideja ove tvrtke.

Danas vam predstavljamo (citat) "Preporučeno računalo za one kojima će kompjutor, pored ostaloga, poslužiti i kao pomoć u duhovnom rastu."

O čemu se radi? Gore spomenuta tvrtka (ili Dule himself!?) osmislila je vjerojatno jedini kompjuter za vjernike na svijetu.

Na stranici Rabljenaracunala.com, na kojoj Mislav Znanje prodaje rabljena računala, pod linkom (i opet citat, naša interpretacija ne može biti niti do koljena originalu) "POSEBNA PONUDA ZA ONE KOJIMA ĆE RAČUNALO POMOĆI U DUHOVNOM RASTU !" naišli smo na zaista nevjerojatnu ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, za samo 1593 kune hrvatskim se vjernicima (i oni koji će to tek postati upotrebom ovog specijalnog "kompjutora") nudi zaista impresivna konfiguracija: "Pentium Compaq 166 Mhz, 16Mb RAM, HDD 1,2-1,6Gb, Monitor 15 Siemens, Keyboard, Mouse".

"Ovi će otići u muku vječnu..." Mat. 25:34-46

Ako se iz nekog razloga pitajte kako bezobrazno skupa konfiguracija koja se mogla smatrati upotrebljivim kompjuterom prije pet godina može pomoći u "duhovnom rastu", najbolje da vam odgovori sam tvorac ove briljantne ideje.

"Računalo je opremljeno svime što je neophodno praktičnom vjerniku: Biblija (Stari i Novi zavjet)  Bible (Old Testament,New Testament), mnogi religijski tekstovi,slike,pjesme,linkovi,radio postaje itd" - piše na www.rabljenaracunala.com/vjernici.htm.

Kako vjernici koji ne govore hrvatski ne bi ostali zakinuti za mogućnost kupnje ovog nevjerojatnog kompjutera, tu je i tekst na (recimo) engleskom: "PC is provided with everything what a religious people need: Many religious texts,pictures, songs,links,radio stations etc"

One koji, iz Bog zna kojeg razloga, ne vjeruju ovakvim trikovima, na istoj će stranici dočekati (citat) "GOSPINA PORUKA OD 25.01.2002" u kojoj, između ostalog, stoji: "Dječice, još ste malo navezani na zemaljske stvari a malo na duhovni život." Naravoučenije, i Gospa želi da kupite "kompjutor za vjernike".

Sve u svemu, ako ste umorni od jada zemaljskog života i nedostaje vam malo duhovitosti, oprostite, duhovnosti u životu, navratite na www.rabljenaracunala.com.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara