Dvina Meler s prijateljima krenula na dvotjedno putovanje afričkim divljinama

Dvina Meler s prijateljima krenula na dvotjedno putovanje afričkim divljinama

SLIJETANJEM u Kinshasu započinje dvotjedna avantura u sklopu koje će zagrebačka manekenka Dvina Meler, zajedno s još troje prijatelja, posjetiti nekoliko afričkih zemalja, te se, bez prethodne organizacije smještaja i prijevoza, upoznati s realnom situacijom tog dijela Trećeg svijeta. Konačni cilj ovoj hrabroj i iskusnoj ekipi je pronaći pigmejska plemena na granici između Gabona i Kameruna.

Kao što nam je ranije najavila, Dvina Meler je danas, zajedno s još troje prijatelja, iz zagrebačke zračne luke krenula na dvotjedni put u Afriku, još jednu u nizu pustolovina kojima je inače sklona ova zagrebačka ljepotica. Društvo će joj praviti Ines Grubić, Darko Dovedan i Davorin Štetner, a putovanje će započeti u Demokratskoj republici Kongo. U dva tjedna četveročlana ekipa namjerava posjetiti zemlje koje se, nažalost, već dugo ne spominju u dobrom kontekstu - DR Kongo, Kongo, Gabon, Ekvatorijalnu Gvineju i Kamerun.

Cilj ekspedicije radnog naslova "Potraga za zemljom Pigmeja 2007." jest bez ikakve prethodne organizacije smeštaja i prijevoza, angažiranja turističkih vodiča te bilo kakve najavljene pomoći pronaći pigmejska plemena između Gabona i Kameruna, a na svom putu ekipa će se, između ostalog, susresti s najgušćom prašumom koja će im dodatno otežavati putovanje.

Ništa od "europskog komfora"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi problem spavat na podu, u šatoru... Ja obožavam putovati, to mi je jedan od prioriteta. Ako si svjestan da nešto hoćeš, onda prepreka nema", rekla nam je Dvina Meler dok je planirala putovanje na kojem će s prijateljima koristiti lokalni prijevoz, najjeftiniji smještaj, domaću hranu te ostale stvari specifične za Afriku, bez imalo "europskog komfora".

Dvinu i njene prijatelje, po svemu sudeći, očekuje još jedno zanimljivo putovanje čiji ćete tijek dođaganja moći pratiti upravo na Indexu!

D.Š./D.K.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara