Dvornik spreman na pomirbu s Batom, ali i na slanje starog prijatelja u onu stvar

JEDAN od najvećih hrvatskih filmskih glumaca, u posljednje vrijeme nažalost sklon ekscesima uzrokovanih prekomjernim konzumiranjem alkohola, Boris Dvornik, razgovarao je s Antom Tomićem te otkrio nekoliko zanimljivih podataka. U iznimno zanimljivom druženju, kakvo i dolikuje veličinama poput Dvornika i Tomića, bilo je riječi i o politici.

Poznato je kako je naš proslavljeni glumac bio član HDZ-a, ali i saborski zastupnik, vrlo dobro upućen u zbivanja na političkoj sceni, kako u neovisnoj Hrvatskoj tako i u pokojnoj SFRJ.

"Uh! Puno je toga bilo. Družio sam se s Titom na Brijunima, u vrijeme Pulskog festivala. On bi nas pozvao k sebi. Sjećam se da smo jednom išli kod njega oko osam navečer kako bi ga nagovorili da dođe na Festival, a otišli smo tek u dva ujutro. Ja i Bata Živojinović zabavljali smo ga cijelu večer. Glumili smo, pričali viceve, a Bata i ja čak smo mu krali cigarete!" - uz smijeh je Tomiću priznao Dornik.

"Tito je uvijek na stolu imao jednu kutiju cigareta, ali znaš kakav je on. Tko je smio uzeti!" - dodao je Dvornik.

On i Bata bili su prijatelji do groba. Iako je prijateljstvo puklo, Boris o njemu uvijek priča s dozom sentimentalnosti.

"Možemo se pomirit i ja sam spreman za to. No, ukoliko bi se dogodilo da Bati krenu suze zbog "nepravedno" osuđenog Slobodana Miloševića, poslao bi ga u neku stvar. Bio sam blizu politike samo zbog ljudi koji su se bavili s njom, a koji su mi bili dragi."  - razljutio se Dvornik.

Pod pojmom "dragi ljudi", Dvornik je mislio prvenstveno na predsjednika Franju Tuđmana.

"S Tuđmanom sam bio i ostao veliki prijatelj. Bio mi je blizak kao moji najbliži, kao moj otac i moja majka. Kad je nestao iz mog života, bilo mi je kao kad su mi umrli roditelji. Kad ga se sjetim uvijek me ispuni tuga, povučem se i skroz sam drugi čovjek. Strašno me zaboli kad vidim da ga netko vrijeđa. Slično je i s Titom. Ali, s Franjom sam ipak bio bliži. Dok je on bio u zatvoru, ja sam snimao u njegovoj kući." - kazao je Dvornik u razgovoru za Jutarnji list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara