Edo Maajka se na novom albumu okreće "ozbiljnijim temama"

"BALKANSKO A NAŠE" novi je album najpoznatijeg repera na našim prostorima, no svi oni koji od Ede očekuju pamtljive rime kojima se proslavio ostat će, prema najavama, kratkih rukava. Nakon "Prikaza", "No sikiriki" i "Prži", reper se posvetio nostalgiji i politici, a kritičari koji su preslušali album daju mu, unatoč svojevoljnom gubitku na komercijalnosti, palac gore i predviđaju odličnu prodaju.

Edo Maajka u nekoliko je navrata najavio kako se "više neće baviti glazbom", no uspjeh albuma u njemu očito svakog puta iznova budi želju za novim diskografskim projektima. Nakon što se pozdravio s bendom Lexaurini, koji ga je posljednjih nekoliko godina pratio po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, Edo se odlučio na politički angažiran album na kojem je najviše radio s producentom i reperom Kooladeom.

Novi život zahtijeva i drugačiji album

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj album se trebao zvati 'Sjeti se' i trebao je izaći još u listopadu, ali s obzirom da mi se život nekako promijenio, a samim tim i ja, i s obzirom da je nastala hrpa nekih novih pjesama, ja sam odlučio sa ekipom iz Menarta da pomaknemo izlazak albuma za ožujak 2008.  Album se iz dana u dan mijenjao. Sve beatove na albumu potpisuje Koolade što je bio veliki izazov i za mene i za njega. Svaki producent ima svoj zvuk i uvijek sam miješao barem četiri producenta po albumu. Htjeli smo po uzoru na 'oldskul' rap uraditi ploču jedan MC i jedan producent i uspjeli. Nevjerojatno je uz takvog producenta ne imati inspiraciju", kaže Edo Maajka o novom albumu.

"Cover za album mi ponovo radi Ideologija iz Sarajeva, i moram reći da bolji dizajn dugo nisam vidio, nekako na kraju mi sve legne na svoje i poklopi se, tako je i sa Ideologijom. Ovaj cover je nevjerojatan prikaz naše tranziciji od politike do društva i nas kao ljudi na ovim prostorima, vidjet ćete sami", oduševljeno najavljuje album koji u prodaju dolazi 25. ožujka, kad će Edo u zagrebačkom Profil Megastoreu, s početkom u 19,30 sati, predstaviti album i najvećim fanovima potpisati prve primjerke.

D.K.
Foto: Index, Menart

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara