Edo Maajka: Život mi se promijenio pa će takav biti i novi album

PRIVATNI problemi itekako su utjecali na popularnog Edu Maajku, koji je izlazak novog albuma, prethodno najavljenog za listopad, odgodio za veljaču sljedeće godine. Osim promjene termina, Edo je albumu promijenio i ime, a njegov će novi CD, najavljuje, odražavati brojne promjene s kojima se suočio od uspješnog albuma "Stigo ćumur".

"Novi album se trebao zvati 'Sjeti se' i trebao je izaći još u listopadu, ali s obzirom da mi se život nekako promijenio, a samim time i ja, i s obzirom da je nastalo hrpa nekih novih pjesama, odlučio sam s ekipom iz Menarta da pomaknemo izlaz albuma za veljaču. Album se promijenio i mijenja se iz dana u dan", priča popularni reper koji se ove godine razveo od supruge, no njihov se ljubavni krah, za razliku od mnogih drugih, nije tjednima razvlačio po medijima.

"Prvi singl mi je pjesma 'Pokradi lovu', to je jedan od full novih Kooladeovih beatova i prvi sam ga čuo i, naravno, istu večer napisao, a sutradan snimio u studiju Morris. Pjesma govori o profiterstvu i njegovim vezama s politikom, tom začaranom krugu ovih prostora. Daje nadu da će jednom doći taj dan pravde, kad mi obični vidimo nekog velikog s vezama iza rešetaka i kažemo - vidi, jest nam država i policija i sudstvo dobro“, kaže Edo o novoj pjesmi koja će ovih dana zaživjeti u radijskom eteru.

Prema njegovim riječima, na novom albumu prevladavat će socijalna tematika: "Ova pjesma produkcijom ne ocrtava ostatak albuma, a album je zaista raznovrstan s naglašenom old skul reprezent crtom. Flowom sam se dosta poigrav'o, pogotovo sam htio napraviti neki osobni tribjut rapu devedesetih, Zagrebu devedesetih, i zaokružiti svoje odrastanje u rapu i uz rap. Socijalnih tematika ne manjka i to se posebno vidi iz prvog singla, što mi do sada nije bio običaj, uvijek smo išli s blažim stvarima kao najavnim singlom. Obradio sam i temu Haaga, dugo sam tražio dobar način za dočarat tu temu".

D.K.
Foto: Menart/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara