Egzotika, glamur, preppy pop

EGZOTIČNI otoci južnog Pacifika bili su inspiracija za Cachare kolekciju, sofisticirani glamur Azurne Obale za Joopovu, dok Lacoste kolekciju za proljeće-ljeto 2006. karakteriziraju izoštrene linije.

Cachare urbana garderoba naglašena je egzotičnim cvjetnim aplikacijama i zavodljivom senzualnošću. Haljine i suknje sada su kraće, ramena ponekad otkrivena, ovratnici asimetrični, a nabori podsjećaju na pareo. Ipak boje ne nalikuju kiču nego slijede sofisticirane plave, ružičaste i neutralne nijanse.

Zvonolike suknje i topići s različitim aplikacijama podsjećaju na 50- te ali uključuju i mekšu, sexy stranu mode 80-ih. Glavna tkanina je pamuk, lagan, krut i teksturiran.

Kreativni direktor Lacoste-a, Christophe Lemaire, sportsku odjeću i obuću iz nove kolekcije učinio je više formalnom. Rezultat toga je čista, izoštrena kolekcija koju on naziva "preppy pop".

Tanke kredaste pruge na tri fundamentalne boje Lacoste - zelenoj, crvenoj i modroj - pretvorene su u izoštrene jakne, bluze i košulje. Košulje su grafički inspirirane bowlingom, kao i bejzbol hlače koje su redizajnirane kao hlače s kontrastnim rubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joopova ženska kolekcija predstavlja nove "šezdesete" ukrašene zamamnom elegancijom "zlatnih 20-tih". Krojevi i boje su hladnije, smirenije i diskretnije a suptilna ženstvenost očituje se u kostimima u stilu šezdestih godina, hladnih i ravnih linija. Haljine iz laganog, prozračnog svilenog krepa su ultra ženstvene i naglašavaju liniju struka. Hladni pastelni tonovi tirkizne, lila i zelene boje obilježavaju kolekciju.

Muška odijela su umjetnički iskrojena, ležerna ali sa puno fascinantnih detalja. Jeans kolekcija  fokusira se na ležerni gradski stil s daškom bezbrižnosti te vrećaste krojeve. Mnogi prirodni materijali kao što su lan i pamuk, čisti ili u kombinaciji sa umjetnim vlaknima, igraju glavnu ulogu u cijeloj Jeans liniji.

Pojedini modeli spomenutih poznatih marki u  Hrvatskoj se mogu nabaviti u prodajnom lancu High Club na šest lokacija u Zagrebu i Splitu, a uskoro i Dubrovniku, Rijeci i Zadru. Zahtjevnim klijentima u sklopu trgovina nudi se ručna izrada odjela po mjeri iz najboljih tkanina čija je karakteristika vrhunska obrada i izrada.

I.Đ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara