Ekstremni sportovi u Zagrebu su - nepoželjni?

JE LI ZAGREB nepoželjan grad za skatere, ali i za sve ostale sportove, koji uz sebe nose pridjev ekstreman? Sudeći prema zidu šutnje na koji su od gradskih otaca naišli mladi i entuzijastični članovi skateboard kluba Shpaolin, glavni grad Hrvatske i kolijevka hrvatskog sporta sluha za potrebe skatera, ali i ostalih ekstremnih sportaša, za razliku od primjerice Rijeke i Slavonskog Broda, nema.

Naime, natjecanje Trip Tour, koji se odvija u tri hrvatska grada, a okuplja skatere iz Hrvatske, Njemačke i ostalih zemalja iz naše regije, u Zagrebu nema adekvatno mjesto na kojem bi se moglo održati, a kako stvari stoje, neće ga dobiti ni u budućnosti. Organizatori su cijeli događaj i ove godine prisiljeni organizirati na betoniranom parkiralištu u predgrađu grada, te tamo ugostiti natjecatelje iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke i ostalih dijelova Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački dio natjecanja održat će se na već spomenutom parkiralištu u predgrađu Špansko 14. lipnja,  a pedeset natjecatelja imat će priliku u dvije kategorije (jednoj za starije, drugoj za mlađe natjecatelje) pokazati koliko dobro upravljaju skateboardima i ostalim ekstremnim rekvizitima. Sljedeći dan, 15. lipnja, u dvorištu Studentskog centra, održat će se kvalifikacije za europsko prvenstvo, „es game of s.k.a.t.e.", i to po prvi puta u Hrvatskoj, a sretni pobjednik ove discipline osvaja putovanje u Prag gdje će imati priliku pokazati što sve točno može sa skateboardom, na Europskom skate prvenstvu.


V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara