Elizabeth Taylor napušta showbusiness

LEGENDARNA glumica najavila je da se u nedjelju na dodjeli Oscara defintivno oprašta od zabavljačke scene kako bi se potpuno posvetila borbi protiv AIDSA.

Na kraju ceremonije svi dosadašnji dobitnici Oscara prošetat će pozornicom i to će za Liz biti labuđi pjev na sceni i oproštaj od filmske industrije u kojoj se našla još kao djevojčica od deset godina.

Nakon prvih filmova s nezaboravnim ovčarom Lassie razvila se u ljepoticu ekrana i vrhunsku glumicu koja je dva puta primala zlatni kipić za filmove "Butterfield 8" i "Tko se boji Virgine Woolf" .

Bila je prva glumica koja je za film "Cleopatra" primila honorar od milijun dolara. Na snimanju je upoznala jednog od svojih sedam muževa Richarda Burtona za kojeg se uz burne svađe i opijanja udala čak dva puta.

U kasnijim godinama često je morala posjećivati bolnice gdje su joj operirali tumor na mozgu i kukove. Uspješno se izliječila od ovisnosti o alkoholu, a znala se hvaliti da nema tog muškarca kojeg u ispijanju pića neće srušiti pod stol.

Velika je prijateljica Michaela Jacksona,a kada joj je drugi prijatelj glumac Rock Hudson umro od AIDSA odlučila se posvetiti borbi protiv te opake bolesti i do sada je svojim humanitarnim akcijama u tu svrhu sakupila milijune dolara.

Kada je čula da ove godine zbog rata neće biti crvenog tepiha na dodjeli Oscara pohvalila je takvu odluku i priznala da se sama uvijek izbjegavala pojaviti pred hrpom paparazza i fanova koji čekaju svoje idole i " povlače te sa svih strana".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara