Elizabeth Taylor u grob ponijela posljednje ljubavno pismo Richarda Burtona

Foto: JLP

ELIZABETH TAYLOR i Richard Burton primjer su prave, divlje ljubavi kakva se događa jednom u životu. Svojevremeno su bili zlatni holivudski par, uživali su u porocima i svojoj strastvenoj ljubavi. Vjenčali su se, i rastali, dva puta, a ona je više puta izjavila kako je on ljubav njezina života. Prije njegove smrti, poslao joj je ljubavno pismo, a što je u njemu bilo, zna samo Elizabeth, koja je pismo ponijela sa sobom u grob. Naime, Richard je glumici 1984. godine poslao pismo, a ona ga je posljednjih 27 godina čuvala kraj svog kreveta i tražila je da bude pokopana sa pismom kada umre. Nikada nije otkrila što joj je Burton napisao.

"Osnovna činjenica je ta da se mi nepopravljivo, grozno i nepromjenjivo nismo mogli razumjeti. Udaljena si mi, i ne čujem te. Volim te i uvijek ću te voljeti. Vrati mi se što prije"

Navodno je rekao kako je njegov dom tamo gdje je ona, no to nikada neće biti potvrđeno. Kada je dobila pismo, Liz je navodno briznula u plač, jer je tada on bio na samrti. Tijekom njihovog turbulentnog odnosa, Richard je napisao Taylor preko četrdeset ljubavnih pisama, a kasnije su pretočeni u knjigu o njihovoj ljubavi. Mnoga pisma su napisana kada više nisu bili zajedno, a u svima je potvrda velike ljubavi. "Volim te. Ako ti itko naudi, samo mi reci da me trebaš ili napiši čarobnu riječ "Elizabeth" i ja ću biti brži od zvuka. Ti moraš znati koliko te volim. Znaš i da sam bio jako loš prema tebi. Osnovna činjenica je ta da se mi nepopravljivo, grozno i nepromjenjivo nismo mogli razumjeti. Udaljena si mi, i ne čujem te. Volim te i uvijek ću te voljeti. Vrati mi se što prije", napisao je Richard u jednom od pisama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam ga upoznala, došao je na set, lagano se nagnuo prema meni i pitao me da li mi je ikad itko rekao da sam jako lijepa djevojka"

Zajedno su odradili jedanaest filmova, što ne čudi budući da se njihova kemija odlično prenijela na ekran. Kada su je jednom upitali tko je bio njezin najdraži suprug, Elizabeth je bez ikakvog razmišljanja rekla kako je to bio Richard. "Recimo to ovako, on je jedini za kojeg sam se udala dva puta. Pažljiv i pun ljubav, to je Richard. Od prvog dana bili smo zaista ludo zaljubljeni. Kad sam ga upoznala, došao je na set, lagano se nagnuo prema meni i pitao me da li mi je ikad itko rekao da sam jako lijepa djevojka? Mislila sam si, veliki ljubavnik, inteligentan čovjek, a nije mogao smisliti ništa bolje od ovoga", ispričala je diva o njihovom upoznavanju. Unatoč tome, tim riječima započela je jedna od najvećih ljubavnih priča dvadesetog stoljeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara