Elvir Laković Laka: Narod voli turbo, živio kič!

Foto: Borna Čavrag/Index

ELVIR LAKOVIĆ LAKA sinoć je posjetio drugu večer Cro A Portera. Osebujni glazbenik komentirao je situaciju na glazbenoj i modnoj sceni te aktualna društvena zbivanja na Balkanu. "Zvali su nas iz organizacije, Marijana i Viktor su nas zvali. Prvi dan nismo mogli doći jer je sestra radila. Bit ćemo danas i sutra ćemo doći. Rekli smo da ćemo doći ako baš moramo", kroz šalu je ispričao Laka.

"Narod ne voli previše razmišljati glavom"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osebujni modni stil njeguje i obožava. "Volimo te neke fore, njegujemo običaj da moramo imati specifičan stajling. Nalazimo odjeću u second hand i vintage dućanima, a vidim i na internetu što ima novo, pa i ja u skladu s time nađem sebi nešto. Ubacim sve šašave stvari, da što prije neke stvari dođu do ljudi. Narod ne voli previše razmišljati glavom. Tko voli, taj to presluša, a tko ne, onda ništa. Ja imam taj talent za muziku pa eto, koristim ga, ali nešto slabo i radim u zadnje vrijeme. Nedavno smo izdali album i sad planiramo neke svirke", rekao je Laka kada je upitan da komentira osebujan modni i glazbeni izričaj koji njeguje.

"Politika je zla"

"Volim brit rock, ali najdraža mi je Bjork, no nju ne možete kopirati, ona je čudo", rekao je o svojim glazbenim preferencijama. Smatra da je glazbena scena na Balkanu slična onoj u svijetu. "Kao i u svijetu, imaš kič i imaš rock, sve. Narod voli malo turbo, pa nek izvoli. Živio kič", ustvrdio je Laka. Aktualni društveni bunt koji kod nas traje već neko vrijeme ocijenio je bitnim. "Bunta uvijek treba biti, kod nas nema, kod nas i nisu baš složni ljudi kao ovdje. Iako, i kod vas mi se čini da se to sve manje i manje događa. Ne može se izdržati, politika je svugdje u svijetu zla, uvijek je bila i uvijek će biti. Treba se boriti. Kad bi čekao da mi država pomogne, ne bi nikad snimio nijednu pjesmu", zaključio je Elvir.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara