Elvir Laković Laka proglašen najboljim izvođačem MTV Adrie za 2008. godinu

Elvir Laković Laka proglašen najboljim izvođačem MTV Adrie za 2008. godinu

PREDSTAVNIK Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurosongu, Elvir Laković Laka, proglašen je najboljim izvođačem MTV Adrie za 2008. godinu. Radi se o tituli "MTV Best Adria Act" koja se dodjeljuje u sklopu manifestacije MTV Europe Award 2008, a nagrađuju se glazbenici s područja naše regije. Prošle godine u kategoriji Best Adriatic Act bili su nominirani: Hladno pivo, Siddharta, bosanska skupina Dubioza Kolektiv, srpska skupina Van Gogh i Jinxi, a nagradu je odnijela slovenska skupina Siddharta.

Glasanje za najboljeg izvođača MTV Adria za ovu godinu trajalo je od 8. rujna do 12. listopada, a publika je svoje glasove dodjeljivala putem interneta i SMS poruka. U jakoj regionalnoj konkurenciji, između grupa Jinx, TBF, slovenske grupe Leloojamais i srbijanskog hip hopera Marčela, Laka je pobijedio s uvjerljivom prednošću. Dodjela glazbenih nagrada MTV Europe Award održat će se 6. studenog u Liverpoolu. Na sceni Echo Arene će, između ostalih, nastupiti: Beyonce, Duffy, grupa The Killers i Kid Rock. Voditeljska imena još se uvijek drže u tajnosti, međutim poznato je kako će celebrity bloger Perez Hilton biti domaćin na internetskim stranicama ove prestižne nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se kategorija tiče, pored Best Adria Acta dijelit će se nagrade u još deset kategorija: Novi bend, Najbolji bend svih vremena, Najdraži europski bend, Album godine, Najimpresivniji bend godine na turneji, Najdraži singl po izboru slušatelja, Najbolji bend u ovoj godini, Najbolji r'n'b i hip-hop bend, Najbolji rock bend, Najbolji regionalni bend i posebna nagrada Video Star koju dodjeljuje MTV. Lakin prvi nastup pred hrvatskom publikom bio je u potpunosti rasprodan, a pjevač će 23. listopada u zagrebačkoj Tvornici održati svoj novi veliki koncert.

K.H.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara