Eminem najbolji u tri kategorije na "American Music Awards"

RAPPER Eminem je u ponedjeljak bio najveći dobitnik Američkih glazbenih nagrada pobijedivši u sve četiri kategorije u kojima je bio nominiran, ali se i on, kao i nekoliko drugih dobitnika, nije pojavio na dodjeli nagrada.

Među ostalim zvijezdama koje se nisu pojavile na dodjeli je trio Dixie Chicks i rock-skupina Creed koji su osvojili po dvije nagrade.

Ashanti, još jedna dvostruka dobitnica, koja je vodila s pet nominacija, nastupila je u Shrine Auditoriumu. Proglašena je najboljim novim umjetnikom u pop-rock kategoriji i hip-hop/RandB kategoriji.No, Ashanti je izgubila bitku za najbolji album u tim kategorijama od Eminema koji je u tim kategorijama proglašen najboljim izvođačem. Njegov album ´The Eminem Show´ prodan je 2002. godine u SD-u u 7,7 milijuna primjeraka.

Rapper Nelly bio je nominiran u četiri kategorije, ali je imao nesreću da je u istim kategorijama bio nominiran i Eminem. Nelly je međutim osvojio nagradu Internet fanova.

Dixie Chicks su dominirale u kategoriji country glazbe osvojivši nagradu za najbolji album ´Home´ i kao nabolji country bend. Creed je nagrađen kao najbolji alternativni i pop/rock bend.

U kategoriji najbolje izvođačice u hip-hop/RandB glazbi Mary J. Blige je pobijedila Ashanti.Sheryl Crow koja je proglašena najboljom izvođačicom u kategoriji pop/rock glazbe, prvi put u karijeri, primila je nagradu odjevena u majicu s natpisom ´Rat nije odgovor´.

Od drugih dobitnika tu su OutKast u kategoriji hip-hop/RandB skupina, Martina McBride u kategoriji najbolje country izvođačice, Carolyn Dawn kao najbolji debitant u kategoriji country glazbe, Enrique Iglesias kao najbolji latino izvođač, Celine Dion u kategoriji najboljeg suvremenog umjetnika i skupina Avalon kao najbolji suvremeni inspirativni umjetnik.

Od izvođača na dodjeli su nastupili Kelly Osbourne - čija je obitelj bila i domaćin showa - Missy Elliott, pop-zvijezda Mariah Carey, kanadski rock-bend Nickelback, country pjevačica Shania Twain i Christina Aguilera.

Slijedi lista pobjednika na 30. godišnjoj dodjeli Američkih glazbenih nagrada, održanoj u ponedjeljak u Shrine Auditoriumu.

POP/ROCK

Najbolji izvođač: Eminem

Najbolja izvođačica: Sheryl Crow

Najbolji bend, duet ili skupina: Creed

Najbolji album: ´The Eminem Show´ (Eminem)

Najbolji novi glazbenik: Ashanti

HIP-HOP/R&B

Najbolji izvođač: Eminem

Najbolja izvođačica: Mary J. Blige

Najbolji bend, duet ili skupina: Outkast

Najbolji album: ´The Eminem Show´ (Eminem)

Najbolji novi glazbenik: Ashanti

COUNTRY

Najbolji izvođač: Tim McGraw

Najbolja izvođačica: Martina McBride

Najbolji bend, duet ili skupina: Dixie Chicks

Najbolji album: ´Home´ (Dixie Chicks)

Najbolji novi glazbenik: Carolyn Dawn Johnson

SUVREMENA GLAZBA ZA ODRASLE

Najbolji izvođač: Celine Dion

LATINO GLAZBA

Najbolji izvođač: Enrique Iglesias

ALTERNATIVNA GLAZBA

Najbolji izvođač: Creed

SUVREMENA INSPIRATIVNA GLAZBA

Najbolji izvođač: Avalon

NAJBOLJI SOUNDTRACK

´Spider-Man´

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara