Emitirala se od 1958.: HRT zbog koronavirusa prestao snimati najdugovječniju emisiju

Emitirala se od 1958.: HRT zbog koronavirusa prestao snimati najdugovječniju emisiju
Screenshot: HRT

ZBOG pandemije koronavirusa, a prema naputcima Nacionalnog stožera civilne zaštite, Hrvatska radiotelevizija prestala je sa snimanjem velikog broja emisija među kojima je i njihova najdugovječnija emisija Plodovi zemlje.

Plodovi zemlje emitiraju se više od šest desetljeća, no ove nedjelje gledatelji tu emisiju (deset godina stariju od središnjeg Dnevnika HRT-a) nisu mogli pogledati. Prva epizoda te emisije o poljoprivredi emitirana je 21. prosinca 1958. godine.

Tijekom desetljeća nekoliko je puta promijenila ime: Poljoprivredna emisija, Poljoprivredni mozaik, Zemlja i more, a od 1993. nosi naziv Plodovi zemlje.

Zaštitno lice emisije već je 20 godina urednik Vlatko Grgurić.

Uz Plodove zemlje zaustavljeno je i snimanje emisije More. Umjesto tih emisija, nedjeljom poslijepodne emitirat će se dugometražni dokumentarni filmovi. 

HRT je zbog velikog broja ljudi na setu zaustavio i snimanja Potjere i Milijunaša, a do daljnjega će se umjesto emisije U svom filmu Tončice Čeljuske utorkom u 20:05 emitirati produkcijski manje zahtjevan talk show Romana Bolkovića. Popis svih emisija čije je snimanje zaustavljeno zbog koronavirusa možete pogledati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara