Enis Bešlagić kod Stankovića: Nas u Bosni prvo nauče jesi li Srbin, Musliman ili Hrvat

Enis Bešlagić kod Stankovića: Nas u Bosni prvo nauče jesi li Srbin, Musliman ili Hrvat

Screenshot: HRT

ENIS BEŠLAGIĆ danas je gostovao u emisiji Nedjeljom u 2, a govorio je, između ostalog, i o Istanbulskoj konvenciji te političkoj situaciji u BiH.

Bosanskohercegovački glumac, zvijezda ali i humanitarac kod Stankovića se našalio  da je BiH očito u nekih pitanjima godinama ispred Hrvatske, s obzirom na to da je Bosna i Hercegovina ratificirala Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji još prije pet godina.

>>Enis Bešlagić: Oni pozivaju na rat, a vi ih iz crkava i džamija podržavate<<

Stanković ga je upitao što se otad događa s WC-ima u zemlji, a Bešlagić mu je odgovorio kako se ništa nije promijenilo te da u BiH nije najveći problem rod. "Nas u Bosni prvo nauče jesi li Srbin, Musliman ili Hrvat. Nemamo problema s roditeljem broj 1 i roditeljem broj 2", rekao je te dodao da se u Bosni i Hercegovini pojedinac ne smije ni o čemu očitovati.

 

Gledamo se LIVE😊 Nastavljamo dalje! #nedjeljomudva #hrt

A post shared by Enis Bešlagić🎭 (@beslagicenis_jedini_pravi) on

"Mi smo puno toga potpisali, a da ne znamo što potpisujemo. Lijepo je gledati kako se u demokratskom društvu, evo o Istanbulskoj konvenciji u Hrvatskoj, čuju različita mišljenja. U BiH se ni o čemu ne smije očitovati, samo se šuti, ćuti i trpi", rekao je.

Otkrio je Bešlagić, kojeg su nedavno predložili za člana Predsjedništva BiH, da ne može biti apolitičan, ali i kako se neće politički angažirati, već je ovo njegov društveni angažman.

Iako nema stalni kazališni angažman, o čemu je više puta govorio, trenutačno radi na više projekata - u planu je jedan film, dvije serije te kviz.

Za stanje u BiH, odnosno za "25 godina pljačke", kako je to opisao, krivi vladajuće strukture. "Kad pokradete sirotinju, djeci ne date lijekove... Oni su trovači naroda da bi mogli u svojim torovima vladati i upravljati narodom. Hrane ih nacionalizmom. Želim da se ljudi distanciraju iz svih vjerskih ustanova, bile to crkve, džamije, sinagoge. Ako je jedan premijer zadnji došao u džamiju, ima da zadnji stane u red ako smo svi pred Bogom isti, a ne da se njemu napravi red da dođe prvi i da se njemu klanjaju", kaže.

Enis Bešlagić: Oni pozivaju na rat, a vi ih iz crkava i džamija podržavate

Uvođenje trećeg entiteta za njega je besmisleno. "Trebaju nas štititi zakoni u državi, a oni trebaju biti jednaki prema svima. Svi se trebaju uključiti da se pomogne hrvatskom narodu, ne samo hrvatskom... Ni Čović, ni Dodik ni Izetbegović nisu zaštitnici naroda. Naopaka je ta nametnuta podjela. Ne možeš negirati zemlju u kojoj živiš i u istoj toj zemlji tražiti prava. Krvavo smo zastavu napravili da bude zastava sva tri naroda", rekao je.

"Te vođe koji sad pozivaju na rat, voze se u najskupljim Audijima, svoju djecu školuju vani, s tim istim putovnicama na kojima imaju znak države BiH ostvarili su sva prava, izlobirali toliko da im djeca studiraju u Americi", zaključio je Bešlagić koji spas za BiH vidi samo u kolektivnoj katarzi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara