Eurosong sirotinja: Makedonija odustaje zbog nedostatka novca?

TJEDAN dana prije odlaska na beogradski Eurosong, predstavnici Makedonije nemaju kostime ni promotivne materijale, zbog čega će, piše Blic, vjerojatno odustati od natjecanja. Glazbeni trio Tamara, Vrčak i Adrijan zatražili su prije mjesec dana financijsku pomoć od makedonskog ministarstva kulture, ali ministar im nije odobrio traženih tri tisuće eura pa sad ne znaju kako će dovršiti sve što je potrebno kako bi u Beogradu mogli funkcionirati poput ostalih izvođača.

"Kostimi se spremaju, ali trebamo ih platiti da bismo ih uzeli", rekla je Blicu Tamara, jedna od predstavnica Makedonije na ovogodišnjem Eurosongu. Osim ministarstva kulture, grupa je posjetila i premijera Nikolu Gruevskog, ali i on im je, umjesto financijske, dao moralnu podršku. Osim scenskog nastupa, koji pati zbog nedostatka sredstava, slično je i s promotivnim materijalima, koji se na Eurosongu masovno dijele novinarima, u nadi da će ih netko zavrtjeti po povratku u domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonska televizija, pak, poručuje kako je s pripremama njihovih predstavnika sve u najboljem redu - plaćen je hotel, a organizirali su i "makedonsku večer" u Beogradu. Cijena čitavog projekta iznosi, poručuju, oko 60 tisuća eura, a državna televizija snosi najveći dio troškova. Njihova pjesma "Vo ime na ljubovta" trenutno je na samom dnu popisa natjecatelja na europskim kladionicama.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara