Evo kako će od sutra izgledati život princa Harryja i Meghan Markle

Evo kako će od sutra izgledati život princa Harryja i Meghan Markle
Screenshot: YouTube

KADA su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili da se odriču svojih kraljevskih titula i da žele postati "financijski neovisni", Britanija je bila šokirana i tjednima se raspravljalo o tome. U tjednima koji su uslijedili izdogađalo se puno toga pa su oni pali u drugi plan, a jučer su izdali službeno priopćenje neposredno prije svog izlaska iz kraljevske obitelji, piše CNN.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa žele da u sljedećim tjednima i mjesecima u fokusu bude globalna reakcija na COVID-19. Ipak, priznajemo da postoje pitanja u vezi s njihovom budućnošću i tranzicijom", rekao je njihov glasnogovornik.

Princ Harry i Meghan Markle više neće koristiti svoje titule ni u okviru svoje neprofitne organizacije, ni na stranici, ni na Instagramu, jer je današnji dan, 31. ožujka, posljednji dan njihovog starog načina života, a evo što se očekuje od njihove tranzicije.

1. I dalje su dio kraljevske obitelji, ali ne koriste kraljevske titule

Prema izvorima bliskim članovima kraljevske obitelji, širi krug njihovih rođaka izrazio je nezadovoljstvo i uznemirenost zbog Harryjeve i Meghanine odluke. Njih dvoje u budućnosti više neće koristiti svoje titule Njegovo i Njeno kraljevsko veličanstvo i neće više predstavljati kraljicu.

Ovo neće promijeniti Harryjevo mesto u redu za krunu i to ne znači da se par više neće kretati u kraljevskim krugovima.

2. Imat će određenu podršku princa Charlesa

Neki dogovori u vezi s Harryjevim i Meghaninim napuštanjem kraljevske obitelji napravljeni su "iza pozornice". Princ Walesa složio se da će ih nastaviti financijski podržavati.

Osim toga, dopušteno im je zadržati svoju kuću u Windsoru za čije renoviranje su od javnih sredstava dali tri milijuna dolara, ali je par naglasio da više vremena žele provesti u Sjevernoj Americi. To se odnosi uglavnom na Kanadu jer su kupili kuću na otoku Vancouver.

Kada je Donald Trump ovaj tjedan napisao da "SAD neće plaćati njihovo osiguranje", glasnogovornik je uzvratio priopćenjem u kojem je istaknuo da oni ne planiraju pitati vladu SAD-a za sigurnosna sredstva i da su već napravljeni privatni dogovori po tom pitanju.

3. Već počinju raditi

Očeva pomoć i majčino nasljedstvo neće omogućiti ovom paru lagodan život na kakav su navikli. Harry je već nekoliko puta govorio na Wall Streetu, gdje je raspravljao o problemima mentalnog zdravlja, a Meghan je posudila glas u Disneyjevom filmu o zaštiti slonova u Bocvani. Osim toga, njih dvoje imaju projekte koji mogu postati dobar izvor prihoda bez ugrožavanja kraljevskog brenda.

Izazov će biti nalaženje sredstava za financiranje pothvata, a Harry i Meghan će, kao i sasvim obični ljudi, morati plaćati račune. Oboje su se zarekli da neće iskorištavati brend koji im je inicijalno podigao cijenu – kraljevsku obitelj.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa provest će sljedećih nekoliko mjeseci usredotočeni na svoju obitelj i nastavit će raditi sve što mogu da podrže svoje postojeće obaveze u dobrotvornim organizacijama dok razvijaju svoju buduću neprofitnu organizaciju", rečeno je u ponedjeljak u okviru službenog priopćenja njihovog tima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara