Evo što je po struci Mile Kekin, frontmen Hladnog piva koji ide na izbore

Evo što je po struci Mile Kekin, frontmen Hladnog piva koji ide na izbore
Foto: Marko Lukunic/Robert Anic/PIXSELL

MILE KEKIN jedno je od najvećih iznenađenja ovogodišnjih parlamentarnih izbora. Roker i frontmen benda Hladno pivo danas je potvrdio da će biti na listi Lijevo-zelene koalicije.  Listu 7. izborne jedinice nosit će Rada Borić, a Kekin će biti na 14. mjestu.

"Dokazali su se od obrane Savice do otkrivanja raznih afera oko štandova, na GUP-u. Ljudi su koji imaju moralni kompas i obranili su ga u poslu u kojem ga je vjerojatno najteže obraniti", kaže Kekin o svom političkom angažmanu. Njegova žena Ivana također je na listi.

Mile Kekin rođen je 1971. godine u njemačkom gradu Brettenu. Iz Njemačke se na kraju osnovne škole preselio u Tuzlu, a u Zagreb se preselio nakon smrti oca. 

Po struci je profesor njemačkog i engleskog jezika. Krajem osamdesetih oformio je sastav Hladno pivo, koji je danas jedan od najpoznatijih rock bendova na ovim prostorima.

Iako ga Hrvati vole prvenstveno kao frontmena Hladnog piva, Kekin se nikad nije libio reći ono što misli.

Mediji su 2016. brujali o njegovoj pjesmi Ja nisam vaš u kojoj je pjevao o stanju u Hrvatskoj.

Glasno je pozivao Hrvate na prosvjede za obrazovnu reformu 2017. godine. 

Godinu dana kasnije Kekin je odbio nastupiti na Danima piva umjesto Bajage kojeg su u Karlovcu zabranili "branitelji".

"Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 3.9., o čemu su se jučer raspisali razni mediji, odlučili smo se razbiti dileme i trileme oko toga: 'Doći ćemo možda popiti pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo biti ničija zamjena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živjeli!!'" napisao je tom prilikom Kekin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara