Evo zašto danas morate s posla otići točno na vrijeme

Evo zašto danas morate s posla otići točno na vrijeme
Screenshot: YouTube

AKO ste dosad nekoliko puta ostajali raditi dulje nego što biste trebali ili vas vaš šef ima običaj zadržavati nešto više na radnom mjestu, danas je vaš sretan dan.

21. lipnja je dan kada točno u vrijeme kraja smjene trebate spakirati svoje stvari i napustiti radno mjesto bez osjećaja grižnje savjesti jer je to Međunarodni dan odlaženja s posla na vrijeme. Vrijeme je da o tome obavijestite svog šefa (ako već niste spojili sve blagdane i praznike u mini godišnji odmor).

Kampanju je pokrenula organizacija Working Families, koja pokušava povećati svijest o važnosti ravnoteže između poslovnog i privatnog života, ističući da bi završavanje posla na vrijeme trebala biti norma, a ne iznimka, piše na njihovoj službenoj stranici.

Koliko ste puta u sebi pomislili "Ostat ću još deset minuta kako bih se uvjerio da sam sve napravio", pa se deset minuta pretvorilo u pola sata, a onda u sat vremena?

Prema Kongresu sindikata obrtnika (TUC), radnici u Velikoj Britaniji proveli su dvije milijarde sati neplaćenog prekovremenog rada u 2017. godini - što je dovelo do golemih 31,2 milijardi funti vrijednih besplatno odrađenih sati.

"Usklađivanje poslovnog i privatnog života te fleksibilno radno vrijeme po mjeri ljudi koristit će i tvrtkama i radnicima. Radnici koji su premoreni ne rade tako dobro - što je loše za poslovanje, gospodarstvo, a možda i najvažnije, loše za njihove obitelji. Međunarodni dan odlaska s posla na vrijeme je idealna prilika za radnike da se malo isključe i provedu vrijeme s voljenima. Također, to je prilika za i poslodavce da razmotre kakva poboljšanja mogu napraviti na poslu kako bi podržali dobrobit svojih zaposlenika", rekla je za Mirror Jane Van Zyl iz organizacije Working Families.

Stoga danas sve obavite na vrijeme pa kada se kazaljke na satu poklope i otkucaju kraj smjene, s osmijehom pozdravite šefa i sretni odite doma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara