Fanovi Michaela Jacksona: 25. lipnja ne tugujemo zbog njegove smrti, nego slavimo njegov život

Tekst: P.R.
Foto: AFP/JLP

JUČER je na kalifornijskom groblju Forest Lawn obilježeno godinu dana od smrti Michaela Jacksona. Stotine fanova položilo je cvijeće i zapalilo svijeće, a pridružili su im se i neki od članova Jacksonove obitelji.

"Moje najranije sjećanje na Jacksona seže u rano djetinjstvo. Imala sam sedam godina, baš je izašao spot za 'Bad' i sjećam se kako sam od tog trenutka postala totalno opsjednuta njim", rekla je obožavateljica Eboni Butler za MTV koja je lik svog idola tetovirala na nozi. Tallora DiGirolami je u Kaliforniju doletjela iz Australije kako bi bila na groblju na dan smrti svog idola. Sa sobom je ponijela i australsku zastavu kako bi "s njom u mislima bili i oni koji nisu mogli doći na Forest Lawn".

Iako se jučer na Forest Lawnu okupio manji broj ljudi nego nekoliko dana i tjedana prije same godišnjice, broj onih kojima je Michael na neki način utjecao na život svejedno je bio impresivan, vjerojatno i zbog cjelokupne atmosfere koja je vladala. "Puno mi znači, on mi je poput brata, poput člana obitelji. Tjednima nisam jeo, spavao ni izlazio iz kuće nakon što sam saznao da je mrtav", izjavio je Brian Lopez.


Dok je u Glendaleu gradom vladala tuga, u ostalim se dijelovima svijeta smrt kralja popa obilježila ipak nešto veselije. Pjesma, ples, performansi i glazba miješali su se sa suzama, ali nitko nije želio da 25. lipnja bude tužan dan sjećanja na Michaelovu smrt, već dan proslave njegovog života i glazbe. Na radiopostajama diljem Europe puštani su Jacksonovi najveći hitovi, televizije su emitirale dokumentarce o slavnom glazbeniku, a održane su i predstave te postavljene izložbe njemu u čast.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara