Fantastična virtualna stvarnost: Ove će vas igre odvesti u nevjerojatne svjetove

Fantastična virtualna stvarnost: Ove će vas igre odvesti u nevjerojatne svjetove
Screenshot: YouTube

AKO ste prije tri godine željeli igrati virtualno stvarne videoigrice, bio vam je potreban PlayStation ili super računalo s izvanrednom grafičkim karticom kako biste preuzeli s interneta neku od njih i mogli je pokrenuti. Od tada je industrija virtualne stvarnosti doživjela nagli procvat i sada je potrebno samo kupiti specijaliziranu opremu za igranje ovih igrica, kojih je iz dana u dan sve više, piše Men’s Health.

Ipak, sljedećih 11 igrica virtualne stvarnosti posebno su se izdvojile svojim jedinstvenim karakteristikama.

1. Sveukupno najbolja - Beat Saber

Stimulacija koju Beat Saber izaziva je fascinantna. Ovu igru najbolje opisuje njena jednostavnost: dvije svjetleće sablje u rukama, nepomična platforma, puno divovskih raznobojnih kocki koje lete prema vama, vremenski usklađenih s glazbom, preprekama i ciljevima.

2. Najbolja za fitness - Box VR

Većina ovih igara, čak i one bez oznake "fitness", ako se unesete u njih, mogu vas preznojiti. Ipak, postoje igrice koje su napravljene prvenstveno da bi se u njih dali cijelim tijelom. Oni koji su ih igrali nisu se mogli zaustaviti nakon 10 minuta, nego su igricu završavali potpuno znojni. Iako ova igrica ne može biti zamjena za personaliziran trening, svakako je zabavan način za održavanje kondicije.

3. Najbolja akcija - Pistol Whip

Ova igrica sadrži pokretnu traku na kojoj se morate izvijati bočno i čučati jako često pa može biti dobar trening, ali je isto tako i zamorna. Pistol Whip ima estetiku Max Paynea i zahtijeva spretnost s pištoljima koju u Matrixu“ ima Keanu Reeves pa je savršena za sve ljubitelje pucanja.

4. Najbolja sportska - Sports Scramble

Ova igrica obuhvaća osnovne sportove s reketom i palicom i omogućava vam da se natječete protiv drugih ljudi koje ne poznajete, što je savršeno za jednu ovakvu igru u kojoj je natjecateljski duh najvažniji. Posebno je impresivna mehanika zamaha, koja vam omogućava da iz bilo kojeg položaja udarite lopticu i usmjerite je u željenom pravcu zbog čega se tijekom igranja osjećate kao da ste na pravom terenu.

5. Najbolja avantura - The Climb

Reljefne planine širom svijeta s iznenađujuće pametnom mehanikom penjanja zahtijevaju samo vašu snagu i izdržljivost. Neke visoke planine veliki su izazovi za penjanje i trebat će vam vremena da ih osvojite, ali one pridonose dužini igrice. Jedino što vam se može dogoditi jest da se izbezumite pri prvom pada, ali je svaki sljedeći pad lakši.

6. Najbolja arkadna - Space Pirate Trainer

Ova je igrica ostvarenje snova svih onih koji su maštali o trodimenzionalnom arkadnom svemirskom pucanju. Tijekom njega stojite na platformi dok vam izvanzemaljski roboti u valovima idu ususret i pucaju na vas. Ovo je izrazito fizički zahtjevna igrica jer traži puno savijanja, saginjanja i čučnjeva, a što ste na višoj razini, sve je intenzivnija.

7. Najbolja meditacijska - Tripp

Tripp vam omogućava pristup raznovrsnim vizualnim i aditivnim iskustvima. Pomicanjem glave usmjeravate svoje iskustvo, koje uključuje vježbe disanja i umirujuću glazbu. Ako vam se ne sviđa glazba, možete je stišati i u pozadini pustiti neku melodiju koja vas opušta.

8. Najbolja obiteljska - Moss

U ovoj igrici glavni lik je Quil, mladi miš iz srednjeg vijeka koji odlazi na jedinstvenu avanturu. Moss je veliki interaktivni set za igru koji će vašu djecu zabaviti svojim zagonetkama i slagalicama koje Quil rješava tijekom svog puta prema šumi. Igrica je zabavna i imaginarna pa osim želje za rješavanjem čuda potiče i maštovitost kod djece.

9. Najbolja logička - I Expect You To Die

Logičke su igre jedna od kategorija koja sadrži najveći broj videoigara virtualne stvarnosti jer se u njima najbolje može primijeniti interaktivnost od 360 stupnjeva. Ove su igre kao virtualne sobe iz kojih treba naći izlaz, a u I Expect You To Die radi se međunarodnoj špijunaži tijekom koje kao junak možete završiti vezani za spravu za mučenje okruženi morskim psima. Tijekom igranja trebate izbjeći sve zamke biti spremni na to da će vas izdati.

10. Najbolja u kategoriji putovanja - Wander

Ova igrica je zapravo Google Maps Street View od 360 stupnjeva. Zahvaljujući virtualnoj stvarnosti, tijekom igranja imate dojam kao da se stvarno nalazite u određenoj ulici. Osim toga, možete putovati skoro bilo gdje, da pokažete prijateljima svoj rodni grad i da isprobate najbolje puteve u određenom mjestu u koje u stvarnosti želite otputovati.

11. Najbolja priča - A Fisherman’s Tale

Ova igrica ima jako zanimljivu i razrađenu priču koju ćete najbolje iskusiti tijekom igranja i koju ne vrijedi prepričavati jer se ona mora osjetiti. A Fisherman’s Tale otkriva puni potencijal virtualne stvarnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara