"Fatalna nesreća" najveće iznenađenje među nominacijama za Oscar

FILM "Fatalna nesreća" ("Crash") proglašen je najugodnijim iznenađenjem ovogodišnjih nominacija za filmsku nagradu Oscar jer je nominiran u čak šest kategorija, među kojima se ističu one za najboljeg redatelja (Paul Haggis), najbolji film, najbolju sporednu mušku ulogu (Matt Dillon) i najbolji originalni scenarij.

Hrvatski gledatelji film će moći pogledati od 9. veljače 2006. u multipleksu Cinestar Zagreb.

Film "Fatalna nesreća" prati grupu različitih ljudi u Los Angelesu, koji se nikada nisu sreli, a koje  na neočekivan način poveže jedna prometna nesreća, postao je uz film "Laku noć i sretno" Georgea Clooneyja film s najviše nominacija za nagradu Oscar (čak šest) nakon gay-drame "Planina Brokeback", koja je skupila osam nominacija.

Film "Fatalna nesreća" osvojio je prošlog tjedna nagradu američkog ceha glumaca (American Guilde of Actors) nakon što su producenti, ne mareći za piratstvo, poslali čak 135.000 kopija filma registriranim članovima glumačkog ceha. Od 5.800 članova američke filmske akademije, 1.200 su glumci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih filmova koji u hrvatska kina distribuira Blitz filma, najviše nominacija (čak pet) dobio je špijunski triler "Muenchen" Stevena Spielberga, a među njima se ističu nominacije za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji prilagođeni scenarij i najbolju originalnu glazbu.

Film "Ponos i predrasude" skupio je četiri nominacije, pri čemu se posebno ističu one za najbolju glumicu (Keira Knightley) i najbolju originalnu filmsku glazbu.

Avanturistički spektakl "King Kong" nominiran je za nagradu Oscar u četiri, a akcijski hit "Rat svjetova" u tri kategorije.

Film "Završni udarac" (Match Point) Woodyja Allena nominiran je u kategoriji za najbolji izvorni scenarij, dok je animirani film "Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri" nominiran u kategoriji za najbolji dugometražni animirani film.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara