Favorizirani predstavnik Rusije Dima Bilan odustaje od Eurosonga?

ORGANIZATORI ovogodišnjeg Eurosonga, Radio-televizija Srbije i Eurovision Broadcast Union, smatraju kako ruski predstavnik Dima Bilan ima prezahtjevan scenski nastup, pa mu ne žele dopustiti ljestve na pozornici. Ruska delegacija zbog toga je zaprijetila odlaskom iz Beograda, no nitko ih zapravo ne doživljava ozbiljno - Bilan očajnički želi međunarodnu karijeru i svjestan je važnosti Eurosonga u svom pothvatu. Sporne ljestve na kraju ostaju, ali zbog toga nisu oduševljeni grčki predstavnici, jer će zbog zahtjevne scenografije prije njihovog nastupa biti emitiran reklamni blok. O atmosferi u Beogradu ovih dana, čini se, odlučuju najsitniji detalji.

Ruski pjevač na beogradskoj će pozornici, ukoliko povuče svoje "prijetnje" o odlasku iz Beograda, pokazali svoje klizačke vještine, a za scenski nastup, kaže, počeo se pripremati prvog dana kad je saznao da će Rusiju po drugi put predstavljati pred čitavom Europom.

Tri albuma, Timbaland, Nelly Furtado...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dima Bilan trenutno je prvi na većini kladionica koje se bave ovogodišnjim Eurosongom, a brojni europski mediji njegovu pjesmu "Believe" nazivaju - sigurnim pobjednikom. Njegov boravak u Beogradu, kao i nastup na eurovizijskoj pozornici, osmišljen je do najsitnijih detalja, baš kao i prije dvije godine, kad je s pjesmom "Never Let You Go" osvojio drugo mjesto, s tek nekoliko bodova manje od finske grupe Lordi.

26-godišnji Bilan trenutno je u Rusiji jedan od najpoznatijih pop glazbenika, a u intervjuima koje u Beogradu daje punom parom ne skriva kako sanja o karijeri van granica rodne zemlje. Ove godine namjerava snimiti čak tri albuma - na ruskom, španjolskom i engleskom jeziku, a ovaj potonji bit će izdan u više od 80 zemalja. Na njemu radi provjerena ekipa - Timbaland, Jim Beanz i Ryan Tedder iz OneRepublica. Kako bi najavio svoj dolazak na međunarodno tržište, Bilan je nedavno snimio duet s Nelly Furtado, i to u španjolskoj i engleskoj verziji, a njegov prvi singl za strano tržište nosi naziv "#1 Fan".

M.A.
Foto: Eurovision.tv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara