Ferrari i Maserati stigli u Hrvatsku

EKSKLUZIVNI talijanski automobili čija cijena redovito prelazi granicu od milijun kuna odsad se mogu kupiti i razgledati u Hrvatskoj. Prodajni salon nalazi se u Zagrebu na adresi Jablanska 80.

Potražnja za skupocjenim automobilima u Hrvatskoj je sve veća. Njemački trio Audi-BMW-Mercedes redoviti je posjetitelj ljestvica najprodavanijih s ukupnom mjesečnom prodajom većom od 250 vozila, a Porscheu se već odavna prodaja ne mjeri prstima jedne ruke.

U takvom ozračju sasvim je logičan dolazak Ferrarija i Maseratija u Hrvatsku. Štih proba glede mogućnosti proboja na istok napravljena je krajem prošle godine kada je matična kuća Autocommerce d.d. iz Ljubljane dobila ekskluzivni ugovor o prodaji vozila Ferrari i Maserati, te osnovala tvrktu AC Maranello sa sjedištem u Ljubljani, gdje je otvoren i prodajni salon.

Sudeći prema ocjenama odgovornih u zastupstvu, veliki broj upita iz Hrvatske sasvim sigurno znači da postoji dovoljno potencijalnih kupaca koji će opravdati otvorenje salona. Interesa ima podjednako za Ferrari kao i za Maserati, usprkos tomu da najjeftiniji automobil stoji 918.385 kn (Maserati Coupe GT). Jedini problem mogla bi predstavljati lokacija salona. Nagađalo se da bi Ferrari trebao dobiti ekskluzivni salon u strogom centru grada, ali je na kraju izabrano jeftinije rješenje, a to je salon ostalih Fiat-ovih marki u Rudešu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je sasvim sigurno da će skuplji i atraktivniji Ferrariji izazvati veći interes, u salonu je prednost dana Maseratiju. Pored modela Coupe GranSport vrijednog 1.111.000 kn izložena je luksuzna limuzina Quattroporte za koju je potrebno izdvojiti 1.085.189 kn, dok boje Ferrarija brani 360 Spyder vrijedan 1.556.994 kn, inače jedna od najomiljenijih igračaka naših nogometnih gastarbajtera i tzv. jet-setera.

I na kraju jedna praktična informacija. Lista čekanja sastavlja se od 15. travnja, rokovi isporuke su 90 dana, s iznimkom modela Ferrari F430 za koji se čeka najmanje 180 dana.M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara