Film "Darkness falls" najgledaniji proteklog vikenda u SAD-u

SONYJEV novi horor film namijenjen prvenstveno tinejdžerskoj publici, ´Darkness Falls´, proteklog je vikenda na američkim kinoblagajnama zaradio 12,5 milijuna dolara, što je bilo dovoljno za naslov najgledanijeg filma.

Obiteljska komedija ´Kangaroo Jack´, čija je zarada u odnosu na prethodni tjedan pala za čak 28 posto - na 11,9 milijuna - zauzeo je drugo mjesto, dok je treće pripalo Miramaxovu mjuziklu ´Chicago´, koji je zaradio 8,5 milijuna dolara od prikazivanja u samo 616 kinodvorana, tjedan dana nakon osvajanja tri Zlatna globusa.

Osim ´Kangaroo Jacka´, velik pad u odnosu na zaradu u prvom vikendu prikazivanja zabilježili su i nova komedija Martina Lawrencea ´National Security´, s prihodom od 7,4 milijuna dolara, odnosno 49 posto manje nego prošlog vikenda, te romantična komedija ´A Guy Thing´ s 3,3 milijuna dolara, odnosno 53 posto manje nego prethodnog vikenda.

Tijekom Super Bowl vikenda posjećenost kinodvoranama pala je za 23 posto u odnosu na isto vremensko razdoblje prošle godine, s ukupnom zaradom od 101 milijun dolara. Uz to, 2003. je zasad 29 posto slabija od prošle godine, kad je u prvih mjesec dana zabilježena zarada od 462,8 milijuna dolara.

Idućeg vikenda u kinodvorane sjevernoameričkog kontinenta stižu Disneyjev triler ´The Recruit´ s Alom Pacinom i Colinom Farrellom, te akcijski film ´Biker Boyz´ s Laurenceom Fishburneom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara