Film u kojem Isus pije Coca-Colu uznemirio Talijane, premijera otkazana

Film prikazuje talijanskog marketinškog stručnjaka koji je nakon gubitka posla i razvoda otputovao u Jeruzalem, gdje je susreo Isusa. Prema pisanju talijanskih medija, ponudio je Isusu limenku Coca-Cole. Kad je Isus počeo piti pomislio je: "Koja kušnja!".

No, sa autorima filma koji su to smatrali duhovitim, zabavnim i suvremenim, osim talijanske javnosti se nije složilo ni talijansko predstavništvo Coca-Cole koje je poslalo zahtjev za brisanjem scene, što su potvrdili i producenti spornog filma. Naime, iz Coca-Cole smatraju kako je njihov brend ovog puta iskorišten u potpuno neprihvatljive svrhe te se time baca loša slika na kompaniju.

"Ukoliko ni daljnji pregovori ne budu uspješni, scena će biti izrezana. Preinake na filmu bi trebale biti gotove u roku od 20-ak dana, pa se nadam da će film biti u kinima do kraja travnja." - rekao je redatelj filma Claudio Malaponti.

Ovo nije prvi kontroverzni film o Isusu koji je trebao doživjeti svoju premijeru za Uskrs. Podjednaku prašinu, netom prije Uskrsa 2004. godine, podigla je i premijera "Pasije" Mela Gibsona.

I.M.
Foto: 7kmdagerusalemme.it

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara