Filmski festival u Montrealu u znaku Scorsesea i Trintignant

FILMSKI festival u Montrealu odat će krajem kolovoza počast američkom redatelju Martinu Scorseseu i nedavno ubijenoj francuskoj glumici Marie Trintignant prikazivanjem njihovih najnovijih filmova.

Organizatori festivala, svjesni da se ne mogu natjecati s glamurom drugih festivala poput Venecijanskog, predložili su program bogat art i rubnim filmovima.

Smatraju da se odavanje počasti Scorseseu, redatelju klasika kao što su "Kum", "Taksist" i "Dobri momci", razumije samo po sebi.

Osim Scorsesea, organizatori su odbili navesti imena ostalih zvijezda koje se očekuju na festivalu.

"Sudite po kvaliteti filmova. Sama imena ne znače ništa", rekao je direktor festivala Serge Losique.

Festival će se zatvoriti filmom "Izgubljeni mornar", posljednjim u kojemu je glumila nedavno ubijena francuska glumica Marie Tringnant.

Među najavljenim filmovima su "21 Grams" meksičkog redatelja Alejandra Gonzalesa i "The Maldonaldo Miracle", kojega je režirala i u kojemu glumi Salma Hayek.

Stručnim ocjenjivačkim sudom 27. izdanja festivala u Montrealu predsjedat će švedski redatelj Jan Troell i francusko-poljski redatelj Andrzej Zulawski.

Na festivalu, koji traje od 27. kolovoza do 7. rujna, prikazat će se ukupno 439 filmova iz 68 zemalja, od čega 115 premijera.

(Hina) bcav bcav

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara