Flashkrieg: Gulf War 2

NIZU, uglavnom pretencioznih, analiza nadolazećeg rata u Iraku, pridružio se malecki flash demo koji "s 99.999% sigurnosti" predviđa kako će se odvijati drugi i pol svjetski rat.

Pri kreiranju demoa autor je, kaže se u uvodu, koristio "sofisticirane algoritme i povijesne semiotičke analize" da postigne apsolutnu preciznost. Vi mu ne morate vjerovati, ali projekcija razvoja događaja doima se prilično uvjerljivom.

Demo pogledajte ovdje, ili nastavite čitati članak.

Na početku demoa autor nas upoznaje s glavnim akterima "igre". Uz predsjednika Busha tu su Dick Chaney, savjetnik za "ostanak na vlasti", Colin Powell, Donald Rumsfeld koji Busha savjetuje "kako dizati stvari u zrak i ubijati ljude", Condoleeza Rice koja predsjednika podučava o "strašnim zemljama sa čudnim imenima", te John Ashcroft, koji se brine da Bush uspješno "zaobiđe Ustav".

Nakon što se upoznate s akterima, oružjem i skupinama uključenim u rat, dolazite do karte Bliskog istoka.

Ovaj dio vrijedi pogledati, ali ukratko, ono što Idleworm predviđa jest:

Amerikanci i Britanci napadaju Irak. CNN slavi pobjedu a Al Quaeda jača u Saudijskoj Arabiji. Irak gađa Izrael raketama s antraksom, a Rumsfeld se žali kako su Amerikanci Iraku te rakete dali samo za napad na Iran. Al Quaeda jača u Egiptu. Irak gađa Izrael raketama s uranijem, Izrael uzvraća istom mjerom. CNN slavi pobjedu a Al Quaeda jača u Pakistanu. SAD i Amerika "oslobađaju" Basru, Bagdad i Tikrit. CNN slavi pobjedu a Al Quaeda jača u svim susjednim zemljama, a potom svrgava vlasti i dolazi do nuklearnog oružja u Pakistanu.

Saddama više nema, instaliran je novi režim (birajte jedan od tri ponuđena), CNN slavi pobjedu, a Bush je spreman za nove izbore.

I to je, kao, happyend, ali nekako slutimo da će biti i nastavka. A pričat će ko preživi.

Još jednom, link.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara