Forbes: Jennifer Aniston i Matt Damon najprofitabilniji glumci na svijetu

Forbes: Jennifer Aniston i Matt Damon najprofitabilniji glumci na svijetu

NOVA top lista utjecajnog američkog časopisa Forbes donosi pregled najprofitabilnijih glumaca današnjice, odnosno zvijezda čiji angažman filmovima garantira odličnu prođu na kino blagajnama. Matt Damon apsolutni je rekorder, a najkomercijalnija glumica trenutno je Jennifer Aniston. "Glumci koje smatramo najvećim zvijezdama ne donose nužno najveću zaradu", ističe Michael Ozanian, urednik Forbesa.

Matt Damon nova je "zlatna koka Hollywooda" - svaka funta koja mu je isplaćena, filmskom studiju koji ga je angažirao donese novih 14,5 funti. Zbog odličnog koeficijenta 36-godišnji glumac dospio je na prvo mjesto liste najprofitabilnijih glumaca današnjice, koju je sastavio utjecajni američki časopis Forbes. Njegovi filmovi "Bourneova nadmoć" i "Bourneov identitet" zaradili su nevjerojatnih 425 milijuna dolara, a novi nastavak "Bourneov ultimatum" oborio je sve rekorde gledanosti u SAD-u - u prvom vikendu prikazivanja zaradio je više od 35 milijuna dolara i postao najgledanija kolovoška premijera u povijesti te zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi ga Brad Pitt, koji od uložene funte producentima donese 12 funti, a Vince Vaughn i Johnny Depp su na trećem mjestu (10,5 funti). Najbolje plasirana glumica na listi je Jennifer Aniston (8,5 funti), a slijedi je "najveća neprijateljica" Angelina Jolie (7,5 funti).

Urednik Forbesa Michael Ozanian ističe kako zvijezde o kojima najviše čitamo, pa ih smatramo "najpoznatijima", ne donose nužno najveću zaradu. Na listi se još nalaze Tom Hanks, Tom Cruise, Will Smith, Denzel Washington, Adam Sandler, Will Ferrell i Jim Carrey, a popis najprofitabilnijih zaključuje Russel Crowe. Sudeći po imenima na Forbesovoj listi, jasno je da Hollywoodom i dalje vladaju - muškarci.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara