Ford Visos – frankfurtska veza

FORD je za Franfurt pripremio nešto posebno. Kroz nekoliko tjedana Ford će premijerno prikazati dizajnersku studiju pod imenom Visos. Iza škrte slike krije se najznačajniji projekt  u posljednjih nekoliko godina, barem tako tvrde u Fordu.

"Pokazat ćemo nešto vrlo važno za nas," objašnjava Chris Bird, dizajn direktor za Europu. "Tražili smo od tima da razvije oblik koji utjelovljuje i njihovu strast i entuzijazam za automobile, a ujedno pruža jasne naznake kako želimo da se dizajnerski jezik pri Ford Europi razvija u budućnosti."

Rezultat je koncept imena Visos, luksuzno sportsko vozilo s četiri mjesta i inovativnom tehnologijom. Premijera je predviđena za 9. rujna, kada će se šira javnost moći bolje upoznati s dizajnerskim ciljevima Fordove europske podružnice.

"Vozilo je vrlo dramatično, inspirirano nekim dragim automobilima iz Fordove prošlosti u Europi.", kaže Bird. "Nije riječ o retro dizajnu. Štoviše, od njih uzima one dizajnerske aspekte koji su te modele i učinili tako emocionalnim te ih umata u dinamičan, vizionarski izgled oblikovan da izmami smiješak na licu."

Ford Visos oblikovan je prema prostoru, performansama, luksuzu i prilagodljivosti. Svaki njegov detalj podređuje se vozaču, koji ima na raspolaganju vrhunsku tehniku i komfor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim automobilom želimo pokazati sposobnost plavog ovala da stvori snažnu emocionalnu vezu sa svojim kupcima, " kaže Derrick Kuzak, potpredsjednik za razvoj proizvoda pri Ford Europi. "Za naš mladi dizajnerski tim koji je netom završio seriju važnih programa vozila za transformaciju marke Ford u Europi, ovo je dobivena  prilika i sloboda da se istraži hrabrija i mnogo izražajnija budućnost."

"Tijekom proteklih nekoliko godina, uspješno smo koristili "New Edge" dizajn donijevši prepoznatljivi izgled europskoj gami," dodaje Kuzak. "Ovom studijom želimo izazvati reakcije od kupaca kako bismo oblikovali novu generaciju Fordova za budućnost."

Ime Visos daje naslutiti želju Fordovog dizajnerskog teama da stvori nešto vizionarsko, kao temu koja bi se provlačila i pri budućim modelima.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara