Forumaši se ne mogu načuditi komentarima o Generalu na IMDb-u: "Vrdoljak pisao"

Forumaši se ne mogu načuditi komentarima o Generalu na IMDb-u: "Vrdoljak pisao"
Foto: Press/IMDb

DOK ČEKAJU novu epizodu Generala, koja će se prikazati večeras, forumaši raspravljaju o, može se slobodno reći, nevjerojatnim ocjenama i komentarima koje ta serija/film ima na IMDb-u.

"Jako dobro", "Veoma dobra biografija generala Gotovine i Domovinskog rata u Hrvatskoj", "Fantastičan film", "Odlični glumci", samo su neki od komentara na toj filmskoj stranici uz, naravno, ocjene 10/10.

"Rekao bih da su te ocjene bile 'po službenoj dužnosti'. To je valjda onaj jedan Vrdoljak koji nije sudjelovao u snimanju filma pisao recenzije", "Pa ako pogledaš naslove i recenzije, jasno se vidi isti vokabular i gotovo isti naslovi svaki put, tako da je odmah jasno da je to pisao netko tko je kasnije dobio za sladoled i to je to. Ja sam mu, kao i svaki normalan čovjek, odmah dao jedinicu, čisto da malo izbalansiram te plaćene recenzije - iako nisam ni gledao film/seriju, s obzirom da nemam nikakvih sadomazohističkih poriva", pišu forumaši kojima nije jasno kako serija koja već tjednima izaziva podsmijeh u Hrvatskoj na IMDb-u može imati toliko pozitivnih komentara.

No ipak, sveukupna ocjena je ipak nešto bliža komentarima koji su se posljednjih tjedana mogli čuti među gledateljima i na društvenim mrežama - 4,1/10.

Podsjećamo, posljednjih tjedana gledatelje ne prestaju zabavljati bizarni dijalozi i nevjerojatni gafovi tog uratka Antuna Vrdoljaka, a neki su na društvenim mrežama nakon prve prikazane epizode otišli toliko daleko da su Generala nazvali nečim "najgorim ikad snimljenim".

Film je svoju premijeru imao ljetos na Filmskom festivalu u Puli i pobrao mahom negativne kritike pa bi zaista bilo čudno da je serija prošla bolje kod gledatelja. Pogledali smo ga još tada i zaključili da je staromodan, na momente neizdrživo patetičan, prepun klišeja i unakažen više nego nespretnom montažom. 

"Gotovina većinu vremena zvuči i djeluje kao da nije s ovog planeta niti iz ovog vremena. Gotovo bezgrešno biće koje kroz kaos ratišta prolazi neokrznuto ovozemaljskim. Njegovi trenuci slabosti rezultat su njegove anđeoske dobrote, nesebične potrage za pravdom i želje da nakon rata napokon pronađe mir i ljubav. Tu i tamo ode u akciju i kokne par četnika, ali većinu vremena lebdi pola metra iznad tla i sporadično sipa citate, životne filozofije ili se pak u domoljubno-pjesničkom ushitu divi prekrasnom hrvatskom krajoliku", napisao je naš Hrvoje Marjanović nakon što je film odgledao u Puli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara