Fotke ovih dviju žena na Instagramu vrijede više od 15 milijuna kuna

Fotke ovih dviju žena na Instagramu vrijede više od 15 milijuna kuna
Foto: Guliver Image/Getty Images

SVE što odjenu uglavnom se na web shopovima rasproda u nekoliko minuta, a sada su istraživači s londonskog Instituta za fotografiju otkrili koliko brendovima zaista vrijedi taj "efekt vojvotkinja", kako su ga nazvali neki britanski mediji.

Kate Middleton i Meghan Markle modnim su brendovima povećale prodaju za barem 15 milijuna kuna ove godine, i to sve zahvaljujući fotografijama koje su se pojavile na Instagramu. Na londonskom institutu analizirali su ukupno šest profila na kojima se objavljuju fotografije britanskih vojvotkinja te su analizirali ukupno 281 fotografiju Meghan i 161 fotografiju Kate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Pokazalo se da je Meghan ipak nešto popularnija na društvenim mrežama, njezine fotografije prikupile su ukupno 3,8 milijuna lajkova, dok je Kate dobila oko 1,79 milijuna lajkova.

Po tome je Meghan i nešto "vrjednija", njena vrijednost iznosi oko 11 milijuna kuna, dok je Kate donijela vrijednosti od oko 4 milijuna kuna.

Prosječna vrijednost objave na kojoj je Meghan iznosi oko 40 tisuća kuna, dok prosječna vrijednost objava na kojima je Kate iznosi oko 29 tisuća kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

"Budući da je ovo bila Meghanina prva godina kao vojvotkinje i budući da je tek rodila, ne iznenađuje da je ona bila više u fokusu javnosti od Kate", rekao je za Daily Mail glavni istraživač Damon Culbert. "No zanimljivo je da je unatoč tome ljubav javnosti prema Kate i njenim modnim odabirima i dalje jaka. Njezin najlajkaniji outfit je bio popularniji i od prve fotografije Meghan, Harryja i Archieja koju je objavio Vanity Fair", kaže on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara