FOTO Mame iz zagrebačkog Maksimira klince za Uskrs oduševile jajolovom

FOTO Mame iz zagrebačkog Maksimira klince za Uskrs oduševile jajolovom
Foto: Vedrana Manjkas

MAME iz Vrhovčevog vijenca na zagrebačkom Maksimiru odlučile su za Uskrs svojim klincima pripremiti posebnu zabavu - jajolov. Na ideju za traženjem pisanica došao je jedan tata, a mame su se brzo dalje dogovorile i već treću godinu zaredom uživaju sa svojom djecom. 

"Krenulo je prije tri godine, kada me je moj suprug nagovarao da s djetetom od  sedam mjeseci po ulici tražim jaja za Uskrs. Meni je bilo glupo zavlačiti se sama s djetetom koje ne hoda po grmlju i tražiti jaja, pa sam upitala još neke mame iz ulice, koje sam znala bi li htjele s nama... Njima je to bila odlična ideja, pa smo organizirale malo područje s balonima da se djeca vesele", ispričala nam je Martina Horvatek. 

Njihovu su aktivnost brzo primijetili susjedi koji su se sa svojim mališanima poželjeli pridružiti zabavi pa su već sljedeće godine imali mnoštvo prijava. 

"Kako su još neki susjedi prolazili, tako su se požalili zašto i njima nismo rekli. Tako da smo iduće godine, tih nas par mama, odlučile podijeliti letke s prijavama kako bi znale tko sve dolazi i da podijelimo kako tko može pridonijeti. Prijavilo se preko 40 djece, kao i ove godine... Preko 40 djece iz jedne, relativno male, ulice. Od onih koji imaju par mjeseci pa do školaraca. I bio je kaos, jer su se veliki skupili u grupu i sve pokupili i pobijedili. Pa smo se opametile i ove godine podijelile male, koji traže jaja u travi, i starije koji su morali rješavati zagonetke da bi našli jaja i pobijedili. Nagrade su uvijek simbolične, primjerice vrećica slatkiša s malo većim zečevima. A ostatak ima ogromnu košaru slatkiša iz koje uzimaju koliko žele", kaže Martina za Index. 

U organizaciju se upustilo nekoliko mama, a kako kaže, odaziv je velik. 

"Ljude nismo previse trebali privlačiti jer su bili oduševljeni idejom. Ove godine je proteklo super, maleni su našli jaja, kod starijih je bilo malo komplikacija jer je netko ukrao dva jaja, ali to su sve detalji koje ćemo ispraviti iduće godine jer ovo nam je tek treći, a bude stotinjak ljudi", ispričala nam je Martina. 

Dok se klinci vesele tražeći pisanice, mame i tate se imaju priliku podružiti uz kavu i kolače, a u jednom su složni: bilo bi jako dobro da imaju park u kojem bi se njihovi klinci mogli bezbrižno igrati. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara