FOTO "Pucnjevima" protiv oružja: Bivši učitelj pronašao sjajan način za borbu protiv nasilja

FOTO "Pucnjevima" protiv oružja: Bivši učitelj pronašao sjajan način za borbu protiv nasilja

Foto: Instagram

YASIN OSMAN danas je afirmirani fotograf, no veći dio života proveo je u Regent Parku, kriminalom pogođenom kvartu u Torontu.

Nekadašnji učitelj upoznat je stoga s nasiljem, a pred njegovim očima ubijen mu je prijatelj. Kako je odrastao, tražio je kako da strah i mržnju na neki način pretvori u umjetnost i kreativnost.

Krenuo je tako u projekt #shootforpeace. Svake nedjelje počeo je okupljati klince i učiti ih fotografiji. Ideja je da umjesto pucanja iz oružja "pucaju" iz fotoaparata, a rođena je iz razgovora s djecom o Instagramu.

"Bili su jako entuzijastični i jedva su čekali da počnu fotografirati, bilo je vrlo inspirirajuće", rekao je Yasin za Upworthy nadodavši kako ga klinci svaki vikend podsjećaju zašto voli fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za početak je formirao grupu od 12 klinaca i počeo s malim zadatkom slikanja kvarta, a kasnije se to proširilo dalje.

 Pogledajte kako je na igralištu uhvatio entuzijazam jednog malca.

 

When you finally get the shot you've been waiting for so patiently. #ShootForPeace - see the rest on snapchat: riceandbananas

Videozapis objavljuje Toronto | #ShootForPeace (@yescene)

Bivši učitelj tako je pronašao sjajan način da odgovori na nasilje oružjem - kroz objektiv fotoaparata. Možda i nije veliki korak za čovječanstvo, ali svakako je korak dalje od nasilja i korak bliže miru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara