Frenkie goes to Hollywood: Reper na soundtracku filma "Incredible Hulk"

TUZLANSKI reper Frenkie, kojeg mediji opisuju kao "najbržeg i najkontroverznijeg repera na Balkanu" ostvario je spektakularnu suradnju godine. Naime, Frenkijeva pjesma "Soundtrack" s njegovog prvog albuma "Odličan CD" izdanog 2005. godine pod etiketom Menarta, uvrštena je u glazbenu podlogu novog velikog holivudskog blockbustera "The Incredible Hulk" redatelja Louisa Letterriera.

Da se radi o velikom filmskom mega-hitu potvrđuje i činjenica da je u film utrošeno preko 150 milijuna dolara, te da glavnu ulogu u filmu tumači Edward Norton, poznatiji iz filmova "Klub boraca", "25. sat", "Posao u Italiji", "Iluzionist" i mnogi drugi. Uz Nortona u filmu glume Liv Tyler (trilogija "Gospodara prstenova"), Tim Roth ("Pulp fiction", "Četiri sobe", "Planet majmuna") i William Hurt ("Grad tame", "G. Brooks", "Syriana"). Film "The Incredible Hulk" u prvom je tjednu prikazivanja u Americi zaradio 55 milijuna dolara, a po trenutnim izvješćima ta se znamenka povećala na vrtoglavih 160 milijuna dolara.

Do suradnje Frenkija i filmske kuće Marvel Enterprises došlo je tako što je glavni glazbeni producent filma na internetu tražio pjesmu koja će kao glazbena podloga najbolje odgovarati akcijskoj sceni jurnjave automobila ulicama New Yorka. U konačnici, Frenkijeva je pjesma smještena u scenu u kojoj se Norton s djevojkom vozi u taksiju, dok Frenkie trešti iz zvučnika. Kako je poznato da izdavačka kuća Menart većinu svojih izvođača drži zastupljene na internetu na preko 150 glazbenih download servisa kao npr. iTunes, Amazon, eMusic i sl., dostupnih za preslušavanje i kupovinu cijelom svijetu, tako je i glazbeni producent "Hulka" preko iTunes-a došao do Frenkija.

Frenkie, poznat po karakterističnom energičnom repanju i mnogobrojnim nastupima s Edom Maajkom, započeo je svoju karijeru puno prije 2005. godine kada mu je izašao album prvijenac "Odličan CD". Album koji je hvaljen od publike i kritike, proglašen je za jednog od najboljih debitantskih albuma 2005. godine, a iste je godine u Jutarnjem listu završio na četvrtom mjestu ljestvice najboljih albuma godine. 2007. godine pod etiketom Menarta, Frenkie izbacuje svoj drugi hip-hop album "Povratak Cigana" na kojem mu gostuju Edo Maajka, Damir Avdić i Crni zvuk.

"Povratak Cigana" ispunjen je energičnim repanjem koje je postalo prepoznatljivim izričajem Frenkija kroz rad s Edom, Remi, Baby Dooksom, Marchelom i ostalima. Na albumu se može naći sve - od battle tema sa kojima se Frenkie i u prošlosti isticao, pa do socijalnih tekstova i "storytellinga". Producent odlične podloge (beata) u pjesmi slučajno prigodnog imena "Soundtrack" je Adis Macić – Maca. Film "The Incredible Hulk" započinje svoj pohod na Hrvatske kino dvorane 10. srpnja, a svečana će se premijera održati 7. srpnja u Cinestaru Novi Zagreb.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara