Glumci o Elizabeth Taylor: "Burtona je pratila kad je glumio Tita, ubijali su se od alkohola"

Foto: JLP, AFP

ELIZABETH TAYLOR, po mnogima posljednja istinska zvijezda Hollywooda, preminula je u srijedu u 80. godini života od posljedica kongestivnog zatajenja srca. Glumica je već dugo imala zdravstvene probleme, a prije dva mjeseca hospitalizirana je u losanđeleskom medicinskom centru Cedars-Sinai upravo zbog kongestivnog zatajenja srca.

Elizabeth Taylor, poznata i pod nadimkom Liz, rođena je 27. veljače 1932. godine u Velikoj Britaniji, u Hampsteadu. Od dječje zvijezde izrasla je u jednu od najtalentiranijih, najljepših i najvećih glumica holivudskog "zlatnog doba". Američki filmski institut stavio ju je na sedmo mjesto svoje liste ženskih glumačkih legendi.

"Elizabeth je pratila Burtona kada je glumio Tita, stravično su pili i imali po bocu viskija svaki"

Smrt legendarne glumice komentirali su za Index domaći glumci. "Elizabeth ću pamtiti po tome što je mojoj majci bila lijepa i divna pa je ostala vezana uz mamu u sjećanju, kao glumica kojoj se divi. Osim toga, naslušala sam se smiješnih anegdota vezanih uz snimanje filma u kojemu je Richard Burton glumio Tita. Liz ga je pratila i toliko stravično su pili da su ih morali nositi na nosilima, svatko od njih imao je bocu viskija, bili su u fazi totalnog rasturanja i onda kad zamislim te slike njihovog rasturanja dok snimaju po tim gerilskim uvjetima gdje njih nose kao velike zvijezde mrtve od cuge, to mi je stvarno jako smiješno i simpatično. To mi je posebnije od svega što svi znamo, da je bila sjajna, imala puno muževa i ljubavnu priču s Richardom Burtonom, tu neku divlju ljubav", izjavila je glumica Barbara Nola.

"Bila je i stvarno borac do zadnjeg daha, imala je snage misliti na druge unatoč bolesti do samoga kraja"

Njezina kolegica Bojana Gregorić pamtit će je po njezinim filmovima. "Bila je sjajna glumica, mislim da su 'Mačka na vrućem limenom krovu' i 'Kleopatra' najzvučniji njezini filmovi po kojima ćemo je svi pamtiti. Bila je i stvarno borac do zadnjeg daha, imala je snage misliti na druge unatoč bolesti do samoga kraja", komentirala je Bojana.

"Ode još jedna diva i ostajemo sve više u moru bezveznjaka. Žalosno je što nam dive odlaze, a ostajemo u svijetu Jennifer Aniston i Sarah Jessice Parker"

Redatelj Dalibor Matanić žali što je umrla posljednja zvijezda Hollywooda. "Nisam ni znao, evo ovo mi je prvi glas. Žao mi je. Ode još jedna diva i ostajemo sve više u moru bezveznjaka. Žalosno je što nam dive odlaze, a ostajemo u svijetu Jennifer Aniston i Sarah Jessice Parker", rekao nam je simpatični redatelj.

"Mislim da se zapisala tim ulogama u anale filmske umjetnosti"

Kristina Krepela također je jako tužna zbog smrti legendarne glumice. "Apsolutno sam se divila Elizabeth Taylor, a pamtit ću je po ulogama u 'Kleopatri' i 'Mački na vrućem limenom krovu'. Mislim da se zapisala tim ulogama u anale filmske umjetnosti", rekla nam je kratko glumica.

"Divila sam joj se, i baš sam danas pomislila da je otišla možda posljednja istinska diva Hollywooda"

Jelena Perčin također nam je komentirala smrt legendarne filmske dive. "Divila sam joj se, i baš sam danas pomislila da je otišla možda posljednja istinska diva Hollywooda. Bila je stara i bolesna, to je ciklus života. Voljela sam je i obožavala sam njezin film 'Tko se boji Virginie Wolf?' i mislim da je ostavila veliki trag u povijesti filma", zaključila je Jelena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara