Godinama nisu plaćali porez jer je to "protiv božje volje", sad duguju milijune

Godinama nisu plaćali porez jer je to "protiv božje volje", sad duguju milijune
Ilustracija: Youtube

BRAT i sestra u Australiji koji su odbijali plaćati porez s objašnjenjem da je to protiv "božje volje", morat će odlukom suda platiti više od 2,3 milijuna australskih dolara (oko 10,6 milijuna kuna) zbog toga što u Bibliji ne piše "ne plati porez". 

Fanny Alida Beerepoot i njezin brat Rembertus Cornelis Beerepoot od 2011. odbijaju platiti poreze tvrdeći da bi taj čin predstavljao pobunu protiv Boga, prenose u četvrtak australski mediji. 

Par kršćanskih misionara ovog je tjedna izveden pred vrhovni sud u Tasmaniji zbog poreznog duga većeg od 930.000 dolara i drugih nakupljenih troškova, prema novinskoj agenciji AAP. 

U podnescima brat je napisao da je porezni zakon zemlje protivan "zakonima svemogućeg Boga", prenijela je televizija ABC.

"Vlasništvo proizlazi iz svemogućeg Boga i njemu služimo", napisao je tvrdeći da  su "zakoni svemogućeg Boga iznad zakona ove zemlje".

"Ako mi ne možete naći rečenicu u Bibliji ili evanđeljima koja kaže 'ne plati porez' onda već u startu imam problem", kazao je muškarcu sudac Stephen Holt. 

Dodao je kako je pretragom na Googleu pronašao priču o Isusovu savjetu da se Cezaru vrati ono što je njegovo, a Bogu Božje.

Presudom je bratu i sestri naloženo da poreznoj upravi uplate ukupno 2,3 milijuna dolara.

Sudac je ipak uvažio da je njihovo vjerovanje iskreno i da se ne radi o zločinačkoj namjeri izigravanja poreznih obveza.

No po njegovoj presudi Biblija je jasna - građanski zakoni i Božji zakoni djeluju u različitim sferama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara